Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Laptele si cornul", inlocuit cu fructele

ro

22 Apr, 2009 14:36 1313 Marime text
Începând cu anul şcolar 2009 - 2010, un milion o sută de copii din creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale vor primi fructe la şcoală, în loc de lapte şi corn. 

După cum informează amosnews.ro, proiectul face parte dintr-un program european, care se va aplica, pentru început, până în 2013. Scopul acestuia este acela de a încuraja consumul de fructe, în sensul promovării unei alimentaţii sănătoase. Ţara noastră va primi pentru acest program de la Uniunea Europeană anual aproape cinci milioane de euro, în condiţiile în care costurile totale ale programului se ridică la 6,65 milioane euro. Astfel¸ România va trebui să contribuie şi ea cu fonduri proprii de aproximativ 1,7 milioane euro.

În primă fază, pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009, achiziţionarea produselor se va face de către Consiliile Judeţene. Aceste cheltuieli se vor recupera în anul 2009, respectiv 2010 de la Ministerul Agriculturii, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Ministerul Agriculturii susţine faptul că, în procesul de achiziţie şi distribuire a produselor, se va acorda prioritate producătorilor autohtoni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii