Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:34 06 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju dovedeşte, din nou, că este „Politicianul anului“ Asistenţa socială, la cel mai înalt nivel, în Cumpăna

ro

30 Mar, 2015 00:00 2335 Marime text
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România sărbătoreşte, în luna martie a fiecărui an, Zilele Asistenţei Sociale. Anul acesta, evenimentele au fost organizate cu obiectivul „promovarea demnităţii şi valorii oamenilor“. Manifestările au urmărit evidenţierea succeselor din domeniul asistenţei sociale, a rolului asistentului social în contextul socio-economic actual şi a importanţei colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru al ei. Şi ce loc era mai potrivit pentru a marca acest eveniment anual dedicat asistenţei sociale, dacă nu Cumpăna? În cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, primarul localităţii, ec. Mariana Gâju, a fost distins cu premiul „Politicianul anului“, iar Marcela Avram, inspectorul în cadrul Primăriei comunei Cumpăna, a primit Diplomă de Excelenţă la categoria „Asistentul Social din domeniul combaterii discriminării / minorităţi“.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, sucursala judeţeană Constanţa - Tulcea a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, a organizat Zilele Asistenţei Sociale. Întâlnirea profesională a asistenţilor sociali a fost marcată prin prezentarea activităţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Cumpăna, care a devenit un exemplu de bune practici. Evenimentul a avut loc la sediul Centrului multifuncţional de asistenţă socio-medicală al comunei Cumpăna.

 Centru nou pentru 12 copii de etnie romă 

Şi astăzi, de la ora 11.00, în sala de şedinţe a aceluiaşi centru urmează a fi prezentat proiectul menit să sprijine segmentul social din comuna Cumpăna. Primăria, în parteneriat cu Unitatea Administrativ-Teritorială a comunei Vânători -Neamţ, Unitatea Administrativ-Teritorială a Comunei Prundeni - Vâlcea şi Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, implementează, în perioada februarie 2015 - aprilie 2016, proiectul „Centre socio-educative“ în cele trei localităţi, finanţat prin Programul R010-CORAI, cu fonduri alocate prin granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.269.755,05 lei, cu o cofinanţare publică de 340.463,26 de lei (15%). Proiectul îşi propune înfiinţarea a trei centre socio-educative în fiecare localitate parteneră. În comuna Cumpăna urmează să fie construit un nou centru, care va fi pus la dispoziţia proiectului pe o perioadă de cinci ani de la încheierea acestuia. Centrele vor oferi servicii integrate copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, în vederea îmbunătăţirii frecvenţei şcolare şi a reducerii cazurilor de abandon şcolar. De asemenea, sunt vizaţi şi 12 copii de etnie romă din comuna Cumpăna, urmărindu-se creşterea performanţelor şcolare ale acestora.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii