Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să transfere fântânile arteziene către RAJA SA

ro

18 Jun, 2016 00:00 3553 Marime text
Primarul Decebal Făgădău a anunţat, ieri, în contextul evenimentului de inaugurare a Fântânii Otomane, că, în următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa, va iniţia un proiect de hotărâre prin care toate fântânile şi cişmelele din Constanţa vor fi transferate către compania RAJA SA
 
„Avem în vedere transferul fântânilor arteziene de pe raza municipiului Constanţa către SC RAJA SA. În primul rând, pentru punerea lor în valoare, pentru mentenanţa lor şi creşterea duratei de funcţionare a acestora. De asemenea, vom face împreună proiecte pentru construcţia de noi fântâni arteziene în Constanţa. Intersecţiile încep să fie deschise, dispar obstacolele cu aşa-zisul mobilier urban, pe care vrem să le înlocuim cu plante şi apă.
 
Fântânile din Constanţa au fost, ani la rând, în administrarea SC Confort Urban SRL, care, la momentul respectiv, nu dispunea de specialişti şi achiziţiona servicii de întreţinere, punere în funcţiune şi dezasamblare la sfârşitul sezonului estival. Anul trecut, municipalitatea a preluat de la Confort Urban fântânile arteziene. Noi am făcut o licitaţie, care s-a lungit destul de mult. De aceea fântânile au pornit destul de târziu. Tocmai pentru a nu mai avea acest calendar defazat faţă de sezonul estival, vom face acest transfer către compania de apă, care are specialişti. Pentru ei reprezintă un efort minim, acela de a întreţine fântânile. Acum depindem de constituirea Consiliului Local şi de convocarea primei şedinţe a CLM Constanţa“, a declarat primarul Decebal Făgădău.
 
În acest context, directorul general al societăţii RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a ţinut să le promită constănţenilor că toate fântânile arteziene din municipiul Constanţa vor funcţiona. „Le promit constănţenilor că, în cel mai scurt timp, toate fântânile arteziene din oraş vor funcţiona, vor fi modernizate, iar numărul lor va fi extins. Vom crea un serviciu de mentenanţă a fântânilor arteziene
în cadrul RAJA SA. Cu bani puţini şi cu mult suflet, vom face din municipiul Constanţa un oraş al fântânilor arteziene. Cu multă muncă şi pricepere din partea noastră, fântânile arteziene din Constanţa vor funcţiona, aducând aer proaspăt în oraş“, a subliniat Felix Stroe.
 
De asemenea, Decebal Făgădău a mai spus că Primăria Constanţa intenționează să scoată plopii din oraș și să planteze în locul lor în jur de 200.000 de tei.

Citeşte şi

Contestaţia UTILNAVOREP SA, respinsă Cine se va ocupa de repararea, punerea în funcţiune şi întreţinerea fântânilor arteziene din Constanţa
 
Primăria Constanţa pune la bătaie peste două milioane de lei pentru repararea şi supravegherea fântânilor arteziene (document + galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ionica 18 Jun, 2016 09:39 Excelenta aceasta solutie ! Merita sincere felicitari cei care au acceptat sa preia propunerea .