Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţia UTILNAVOREP SA, respinsă Cine se va ocupa de repararea, punerea în funcţiune şi întreţinerea fântânilor arteziene din Constanţa

ro

10 Jun, 2016 00:00 4122 Marime text


SC UTILNAVOREP SA, reprezentată de Sorin Mitrea, s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), fiind nemulţumită de rezultatele licitaţiei organizate de Primăria Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia lucrărilor de reparaţii, punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale din Municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia”.
 
Prin contestaţia nr. 942/16.05.2016, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 14800/16.05.2016,
formulată de SC UTILNAVOREP SA, reprezentată de Sorin Mitrea, împotriva procedurii de atribuire prin cerere de oferte, cu etapă finală de licitaţie electronică, a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Achiziţia lucrărilor de reparaţii, punere în funcţiune, întreţinere, supraveghere şi demontare fântâni arteziene şi bazine ornamentale din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia”, organizată de către Primăria Constanţa, în calitate de autoritate contractantă, se solicită anularea
deciziei autorităţii contractante privind continuarea procedurii de licitaţie electronică şi privind calificarea ofertantului SC Mobitom SA în etapa următoare a procedurii.
 
CNSC a respins însă contestaţia formulată de către SC UTILNAVOREP SA, în contradictoriu cu Primăria municipiului Constanţa.

Despre UTILNAVOREP SA

Firma, înfiinţată în anul 1992, are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu. Capitalul social subscris, de 5.000.000 de lei, este deţinut de Asociaţi Listă. Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de „repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor“, sunt: Adela Diaconescu - membru în CA, Sorin Mitrea - preşedinte al CA şi Marian Mitrea - membru în CA.
 
Reamintim că Marian Mitrea este fostul director al Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea - Litoral (ABADL).

Despre Mobitom SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu.
 
La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.
 
Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean.


 
În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding. Recent, Mobitom SA a câştigat, alături de SC Pomacost SA (asociat), SC Almaclima SRL (subcontractant) şi SC Sielbol SRL (subcontractant), contractul „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - Municipiul Constanţa“, atribuit de Primăria Constanţa, în valoare de 10.659.522,19 lei.
 
Precizăm că UTILNAVOREP SA a fost cea care s-a ocupat anii trecuţi de reparaţia, punerea în funcţiune, întreţinerea, supravegherea şi demontarea fântânilor arteziene şi a bazinelor ornamentale.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor la care facem referire în articolul de faţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii