Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima posibila "rebeliune" a partidelor impotriva PSD Mangalia

ro

30 Sep, 2008 00:00 1304 Marime text
1222718205.jpg

Sedinta cu "cantec", astazi, la Casa de Cultura din Mangalia. Vor fi supuse votului consilierilor o serie de proiecte sociale, care au starnit deja polemici vii in randul societatii civile si politice din Mangalia, printre acestea numarandu-se acordarea de gratuitati la transportul in comun pentru unele categorii de persoane, acordarea de ajutoare de urgenta pentru persoanele cu handicap de gradele I si II si pentru persoanele care au varsta de peste 60 de ani si niciun fel de venituri si aprobarea unor masuri de protectie sociala pentru persoanele varstnice din municipiu, pachete si "ghiozdanele" elevilor din localitate.

Toate acestea vor fi realizate, insa numai daca bugetul local - declarat destul de sarac de conducerea orasului - va suporta maxima generozitate a alesilor. Este insa de asteptat ca initiatorii proiectelor sa gaseasca resursele financiare necesare, in conditiile in care, in cateva saptamani, va incepe campania electorala pentru alegerile generale, iar candidatul PSD pe zona Mangalia va fi lansat oficial. Alte trei proiecte de hotarare vor starni polemici vii in randul consilierilor locali. Este vorba despre rezilierile unilaterale ale contractelor cu firma de salubrizare a orasului, URANUS SA, cu Fundatia "Callatis" si cu Asociatia Patronilor Mangalia. Initiatorul celor trei proiecte de reziliere, primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, si-a exprimat motivele acestor rezilieri in cadrul unui comunicat de presa remis in cursul zilei de ieri. Acesta arata ca doreste rezilierea contractelor cu Fundatia Callatis si Asociatia Patronilor din cauza sumei mici pe care o achita cele doua organisme primariei. Trebuie mentionat faptul ca atat Fundatia "Callatis", cat si Asociatia Patronilor au contracte de inchiriere perfect valabile, iar conducerile celor doua ONG-uri sunt decise sa atace in instanta decizia primarului Mangaliei, asta in cazul in care proiectele vor trece de girul consilierilor.

PNL nu va vota falimentarea cu buna stiinta a firmelor din Mangalia!

In fine, la fel de decisa sa isi castige dreptatea in instanta este si Camelia Toia, directorul Uranus SA, care, contrar celor afirmate in comunicatul primariei - in care este invinovatita firma de salubrizare pentru mizeria din Mangalia -, afirma ca, din luna iulie, nu i-au fost platiti nici oamenii, nici serviciile, iar falimentarea sa este dorita numai pentru a face loc firmei concurente, "agreata" de PSD. Asta in conditiile in care, afirma directorul Uranus, pretul gunoiului la Mangalia, fata de Constanta, este de trei ori mai mic! O data cu rezilirea unilaterala a celor trei contracte, alesii locali sunt chemati sa mai voteze si revocarea a doua decizii luate de Consilul Local in 2007 si 2008. Este vorba despre cedarea unui imobil catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (in care urma sa functioneze un centru de perfectionare si formare a adultilor) si despre concesionarea, fara licitatie publica, a unui teren de 2.000 de metri catre Agentia Nationala a Locuintelor, necesar executiei de apartamente cu credit ipotecar. O posibila explicatie a acestei din urma decizii ar putea fi faptul ca Primaria Mangalia se teme de o suprasaturare cu locuinte pentru tineri in localitate, dupa demararea constructiilor de apartamente "ieftine" Mihai Claudiu Tusac... In cazul in care liberalii din Mangalia isi mentin la sedinta "linia" declarata in urma cu cateva zile, aceea de a nu vota "falimentarea unor firme din localitate cu buna stiinta si cu rea-vointa", dupa cum afirma consilierul local Sorin Cucoranu (PNL), iar reprezentantul in consiliu al PRM, Ion Anghel, va da curs aliantei de la centru, intre formatiunea sa si PD-L, este de asteptat ca, astazi, Mangalia sa asiste la prima "rebeliune" cu sanse de castig a partidelor impotriva PSD-ului!

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii