Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preturi de criza la TINIMTEX, organizat de CCINA

ro

16 Feb, 2010 04:17 2787 Marime text
ccina_danut_juganaru.jpgLa Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte din Mamaia participă aproximativ 270 de firme, pentru toate gusturile şi, cel mai important, pentru toate buzunarele.

Miercuri, la ora 10.00, se dă startul oficial celei de-a 46 ediţii a Târgului TINIMTEX, organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), în colaborare cu FEPAIUS - Federaţia Patronală a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei. „Într-o perioadă de criză profundă a acestui sector în România, să aduni laolaltă aproape 270 de firme este totuşi un lucru mare, este o realizare notabilă. Nicăieri în ţară nu se adună atâtea firme într-un domeniu în perioada aceasta, drept pentru care ar trebui totuşi să ne declarăm totuşi mulţumiţi pentru că este un târg de amploare, este pe de o parte târg de contractări dar şi un târg cu vânzare unde constănţenii se vor bucura să aibă nişte preţuri într-adevăr adaptate, să zicem, vremurilor noastre", a precizat directorul general al CCINA, Ion Dănuţ Jugănaru.

Există mai multe saloane expoziţionale la care cei interesaţi numai de un anumit tip de produs pot merge. Astfel, parterul Pavilionului Expoziţional găzduieşte numai confecţii textile pentru adulţi, iar la etaj se găsesc, de asemenea, confecţii pentru adulţi, însă şi tricotaje, lenjerii de pat, lenjerie intimă şi articole pentru copii. La Hotel Perla constănţenii găsesc confecţii textile, la Hotel Aurora, piele şi blană, la Hotel Victoria şi Tenis Club IDU, încălţăminte şi marochinărie. Toate aceste locaţii sunt deschise pentru vizitatori şi cumpărători de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică, în ultima zi a târgului, până la ora 16.00.

Preşedintele FEPAIUS, Aurelienţiu Popescu, prezent deja la Constanţa, a precizat că vor exista şi firme cu preţuri foarte mici pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte, firme care au înţeles că doar cu mari reduceri pot „scăpa" de vechile colecţii, aşa cum se procedează în alte ţări. De altfel, potrivit lui Aurelienţiu Popescu, miercuri va avea loc şi un simpozion, foarte important pentru producătorii români, o întâlnire între aceştia şi comercianţii din domeniu, care îşi propune să găsească rezolvări la situaţia puţin tensionată care există între aceştia, din cauza practicilor nu întotdeauna corecte.

Firmele participante, reuşesc la TINIMTEX să-şi prezinte oferta proprie pentru identificarea de noi parteneri de afaceri, să-şi consolideze imaginea firmei şi relaţiile cu partenerii tradiţionali, să obţină noi comenzi pentru vânzarea produselor expuse dar şi să realizeze vânzări cu amănuntul, pentru reducerea stocurilor şi acoperirea cheltuielilor de participare la târg.

TINIMTEX nu este însă primul târg din acest an de la Constanţa. Primul care a spart gheaţa a fost cel pentru nunţi, organizat tot de CCINA, la sfârşitul săptămânii trecute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii