Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotii razvratiti din Eforie, caterisiti de IPS Teodosie

ro

05 May, 2009 02:41 4819 Marime text

preoti.jpgSpiritele par să se fi calmat, preotul Ciprian Cojocaru a devenit, în mod oficial, parohul lăcaşului de cult, iar enoriaşii scandalagii s-au conformat

Tribunalul bisericesc al Arhiepiscopiei Tomisului s-a reunit de patru ori pentru a clarifica situaţia în care se află cei doi preoţi demisionari de la Biserica Naşterea Maicii Domnului din Eforie Nord.
Potrivit pr. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că niciuna dintre feţele bisericeşti nu s-a prezentat în faţa Consistoriului Eparhial, au fost suspendate din preoţie în lipsă. Reamintim că tărăşenia a început anul trecut, în postul Crăciunului. La momentul respectiv, în urma unui control al Arhiepiscopiei Tomisului, au ieşit la iveală mai multe nereguli băneşti, iar parohul Vasile Guriţă a fost schimbat. La acel moment, mai mulţi enoriaşi arondaţi bisericii în cauză semnalaseră faptul că preotul îi taxa dublu pentru anumite slujbe, bani pentru care nu mai tăia şi chitanţe. Scandalul a început atunci când Înalt Preasfinţitul Teodosie, ierarhul Tomisului, a sosit la biserică pentru a-l instala în funcţia de paroh pe Ciprian Cojocaru. În aceste condiţii, Florentin Leica, unul dintre ctitorii bisericii, s-a supărat şi a ameninţat că trece biserica la alt cult, dacă preotul nu va fi adus înapoi. Mai mult, a cerut cei 500.000 de dolari pe care îi investise în ridicarea bisericii. Arhiepiscopul Tomisului nu a putut intra în biserică decât cu ajutorul echipelor de intervenţie ale DIAS, din cauza circului pe care enoriaşii şi sponsorul lăcaşului de cult l-au făcut în curtea bisericii. Potrivit preotului Eugen Tănăsescu, înainte de a fi caterisiţi, fostul paroh Vasile Guriţă şi fiul său, preotul Ciprian, au fost convocaţi în repetate rânduri să se prezinte în faţa tribunalului bisericesc pentru a se clarifica situaţia lor. Reprezentantul Arhiepiscopiei a declarat că cei doi renunţaseră de bunăvoie să le mai slujească credincioşilor arondaţi Bisericii Naşterea Maicii Domnului şi la parohie, dar vroiau să rămână preoţi ai lăcaşului respectiv. Între timp, spiritele par să se fi calmat, preotul Ciprian Cojocaru a devenit, în mod oficial, parohul lăcaşului de cult, iar enoriaşii scandalagii s-au conformat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii