Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera la Mangalia zero locuri de munca, pentru mii de someri

ro

10 Oct, 2009 03:17 2244 Marime text

somaj_mangalia.jpgCâteva sute de mangalioţi îngroaşă zilele acestea numărul şomerilor din oraş. Este vorba despre persoanele care au muncit, timp de câteva luni, în turism, în unităţile hoteliere şi de alimentaţie publică din staţiunile sudului litoralului. Acestora li se vor adăuga alte câteva sute de angajaţi ai Daewoo Mangalia, disponibilizaţi din unitate sau de la firmele subcontractoare şi care urmează să iasă în stradă. Pe lângă ei se mai află şi mangalioţii care au deja depuse, de luni bune, dosarele la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Situaţia nu stă deloc bine pentru rata şomajului la nivel local, mai ales că, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mangalia, în această săptămână erau oferite localnicilor... zero locuri de muncă! O premieră tristă pentru un oraş ce se doreşte „mai" european decât altele, o situaţie fără precedent, când nici măcar un loc de muncitor necalificat nu mai este oferit mangalioţilor.

Unica veste bună pentru cei ce sunt sau vor intra în şomaj este cea oferită de Legea 126/2008, prin care perioada de acordare a indemnizaţiei creşte cu trei luni. Astfel, pentru o persoană cu o vechime de până în cinci ani, indemnizaţia va fi acordată nouă luni (şi nu şase, ca până în prezent), pentru cei cu vechime de la cinci ani la zece ani, perioada va fi de 12 luni, iar pentru cei cu vechime în muncă peste zece ani - 15 luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • neddy 12 Oct, 2009 13:06 corect se spune mangalieni nu mangalioti. de ce? simplu: constantENI, bucurestENI, muresENI, etc. deci ... DEX online.
  • karadeniz 10 Oct, 2009 00:03 Sunteti intr-o grava eroare. Cel putin un loc de munca exista la Mangalia. http://www.mangalia.ro/ev-354-anunt_public.html Este meritul primarului, o sa vedeti la concurs ca acest loc va fi ocupat de un somer.