Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:12 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding îşi modifică programul de colectare a deşeurilor. Ce spun reprezentanţii companiei

ro

06 Mar, 2018 00:00 1822 Marime text
Compania Polaris M Holding Constanţa a anunţat că, începând cu data de 1.03.2018, este nevoită să-şi schimbe programul de colectare a deşeurilor provenite de la cetăţeni, instituţii publice şi agenţi economici. Motivul schimbării programului de colectare a deşeurilor este faptul că firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, îşi scurtează programul de lucru.
 
„În ultimele zile, în care s-a instalat Cod Portocaliu de temperaturi scăzute, s-a înregistrat un decalaj în programul de colectare a deşeurilor, care nu a depins de compania Polaris, ci de modificarea programului de lucru aplicat de firma Tracon. Astfel, începând cu data 1.03.2018 şi în mod special în zilele de 3 şi 4 martie, Polaris M Holding s-a regăsit în imposibilitatea de a colecta integral deşeurile de pe raza municipiului Constanţa, deoarece nu a avut unde să le depoziteze. În urma modificării programului de lucru, rampa ecologică nu mai funcţionează 24 h/24 h, astfel, şi programul de colectare a deşeurilor desfăşurat de Polaris suferă modificări, deoarece acesta depinde în totalitate de accesul la rampa ecologică DEDMI Ovidiu.
 
Noul program de lucru aplicat de firma Tracon este următorul: luni - vineri: 7.30 - 17.30; sâmbătă: 8.00 - 15.30; duminică - închis (la fel în orice zi legiferată ca nelucrătoare).
 
Pentru remedierea acestei probleme, Polaris M Holding a înaintat o adresă către Primăria Municipiului Constanţa, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns. Astfel, duminică, atunci când rampa ecologică este închisă, cantitatea de deşeuri colectată ajunge la aproximativ 250 de tone, deşeuri care rămân neridicate până a doua zi, când platformele sunt deja supraîncărcate. În aceste condiţii, se poate observa cu uşurinţă că noul program al firmei Tracon nu permite desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor în condiţii optime. Modificarea programului de lucru provoacă blocaje în colectarea deşeurilor şi afectează sănătatea populaţiei, precum şi imaginea oraşului.
 
În această situaţie, compania Polaris M Holding anunţă cetăţenii, agenţii economici şi instituţiile publice că activitatea de colectare a deşeurilor se va realiza în funcţie de programul depozitarului şi nu-şi asumă responsabilitatea pentru viitoarele blocaje cauzate de scurtarea programului lucru al firmei Tracon“, au transmis reprezentanţii societăţii Polaris M Holding.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii