Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plaja Corbu, ecologizată de angajaţii Rompetrol Rafinare (galerie foto)

ro

19 Mar, 2019 00:00 3133 Marime text
Pe 21 martie, angajaţii Rompetrol Rafinare celebrează Nauryz sau Noul An Kazah, sărbătoare care marchează revenirea la viaţă a naturii.
 
Sărbătoarea, inclusă în patrimoniul nematerial al UNESCO, se marchează în mai multe moduri, iar tradiţia kazahă spune că trebuie să găseşti un izvor, un canal, un lac şi să-i cureţi albia ori malurile. Totodată, adulţii, tinerii, copiii sunt îndemnaţi să planteze copaci, o acţiune extrem de importantă în cultura din Kazahstan.
 
Aşadar, angajaţii Rompetrol Rafinare au decis să urmeze exemplul kazah şi să se pregătească de Nauryz aşa cum se cuvine. Ieri, 18 martie, 150 de angajaţi ai companiei au ajuns pe plaja Corbu. Înarmaţi cu saci şi mănuşi, angajaţii Rompetrol Rafinare au ecologizat una dintre cele mai interesante plaje de pe litoralul românesc.
 
„A fost o zi deosebită, pentru că sărbătorim frumuseţea primăverii. Îmbinăm utilul cu plăcutul, adunând deşeuri şi pregătind plaja pentru sezonul estival.  Este o datorie a fiecăruia dintre noi să avem grijă de natură. Sper ca plaja să rămână curată. Am crezut că vom găsi mai multe deşeuri, ceea ce nu s-a întâmplat. Am găsit sticle de plastic, pahare, pungi. Însă, din fericire, oamenii încep să-şi îndrepte privirea spre natură“, a declarat Tiberiu Crudu, şef Instalaţie Cracare din cadrul Rompetrol Rafinare.
 
Prezent la acest eveniment, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a salutat iniţiativa companiei. „În fiecare an, este nevoie de astfel de acţiuni de salubrizare, în zona acestei plaje, care devine tot mai căutată. Salut iniţiativa conducerii kazahe, pentru că, iată, mai avem un pic şi va începe un nou sezon estival. Acţiunea este benefică, deoarece nu toţi cetăţenii care ajung pe plaja Corbu au cultură ecologică. De altfel, în fiecare an, noi am făcut astfel de acţiuni de ecologizare şi cu ajutorul elevilor de la şcolile din comuna Corbu. Avem o plajă sălbatică vizitată de foarte multă lume. În fiecare an, noi aducem în jur de 14 containere pe plajă, efectuăm acţiuni de ecologizare, însă, din păcate, mai sunt persoane care mai au de învăţat ceva la capitolul civilizaţie“, a menţionat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii