Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul „Tineretului" din Mangalia a devenit pepiniera de broaste si depozit de rugina (foto)

ro

22 Jun, 2009 02:31 2537 Marime text
parc3.jpgÎn urma unor sesizări din partea cetăţenilor ce locuiesc în cartierul „de vile" din Mangalia, ne-am deplasat în Parcul „Tineretului". 

Inaugurat în urmă cu doar trei ani, parcul a fost una dintre cele mai frumoase şi mai liniştite zone de agrement pentru copii, dar şi pentru adulţi. Parcul cuprindea o zonă de joacă pentru cei mici, o fântână arteziană, dar şi un teren de fotbal cu peluză, utilizat de cetăţenii cartierului.

La faţa locului, ne-am dat seama că sesizările nu reflectau întocmai tot adevărul. Situaţia era cu mult mai gravă! Parcul aproape că nu se mai vede din cauza hăţişului de buruieni şi mărăcini cât un stat de om. Micuţii care se aflau la ora aceea în parc erau atent supravegheaţi de către părinţi şi bunici, ca să nu intre în aceste adevărate jungle vegetale unde s-ar fi putut răni serios. Aleea care străbate parcul, alcătuită din dale de granit, este năpădită de buruieni. La doi paşi, o cişmea - nou-nouţă în urmă cu trei ani - are un strat impresionant de rugină şi nu mai este demult funcţională. Fântâna arteziană, mândria locuitorilor zonei, este oprită de ceva vreme şi acum constituie o adevărată pepinieră de mormoloci.

La intrarea pe terenul de sport, banner-ul cu denumirea parcului s-a desprins şi atârnă apatic şi trist. Terenul este uzat, porţile nu mai au plase, iar gardul din sârmă este „sfâşiat" pe porţiuni întregi. Ce a mai rămas din această sârmă constituie un alt pericol pentru micuţii care ar dori să se joacă pe aici.

„E trist să vezi că zona aceasta a fost lăsată în paragină. Au fost investiţi mulţi bani pentru a se crea ceva frumos, iar acum parcul acesta este abandonat total numai pentru că nu aduce un plus de imagine actualei conduceri a oraşului. Nepotul meu s-a rănit de câteva ori în mărăcinii din jur. Stau cu grijă să nu cadă în bazinul de apă. Îmi este greu să merg doi kilometri până la plajă, în fiecare zi. Dacă puteam, aş fi făcut-o, numai să nu stau cu teama că intră în hăţişul acesta şi nu mai poate ieşi", ne-a spus una dintre bunicile aflate pe o bancă din Parcul dezolant al „Tineretului".

La mai puţin de doi kilometri distanţă, în urmă cu o lună, în Parcul de la Sanatoriul Balnear, era distrusă o porţiune de zonă verde. Locul era ocupat de un „pavilion pentru pensionari", iar edilul Mangaliei promitea că micuţii oraşului vor beneficia de „noi proiecte pentru spaţii de joacă". Nu s-a precizat însă dacă este vorba despre toţi copiii Mangaliei sau doar de cei ce locuiesc lângă primărie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mangalia 22 Jun, 2009 19:48 saracii bogati , nu mai au parc. Sa-mi para rau de ei? Si-au facut parc pe un spatiu unde se puteau face citeva blocuri sociale. Dar nu doreau amariti in cartierul de bogati. Si repede presa pt ei sare in ajutor.
  • doina 22 Jun, 2009 14:02 Nu! nu pot sa cred! oau,oare ce trebuie facut ???? mangaliotilor,chiar nu va pasa? haideti cu mic cu mare sa salvam orasul,acest oras e casa noastra,e mindria noastra,e munca si banii nostri. Normal ca lui tusac nu ii pasa ca doar nu e munca lui,Doamne ce nenorocit de om....