Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Necunoscutul consilier Georgescu

ro

30 Sep, 2008 00:00 1457 Marime text
Atasamente: 1222718158.pdf 1222718168.pdf
1222718158.jpg

Pesedistul este director al SC Expertissa Constanta * Firma furnizeaza diverse echipamente catre CJC-ul condus de Nicusor Constantinescu

Vazut foarte rar in universul politic local, PSD-istul Daniel Georgescu se bucura de primul sau mandat de consilier. Se pare ca traiectoria in Consiliul Local a inceput nu tocmai bine pentru pesedist. Asa se face ca, in loc sa aiba afisat pe site-ul Primariei o declaratie de avere completa, discipolul lui Radu Mazare a notat numai casa, masina si un credit. Are un apartament de 55 de metri patrati, cumparat in 1998, pentru care nu a mentionat si valoarea de impozitare. Automobilul, o Skoda fabricata in 2002, a fost achizitionata prin contract de vanzare-cumparare. In rest, consilierul PSD nu are bijuterii, conturi sau investitii. Are un credit, pe patru ani, in valoare de 7.000 de euro. De altfel, acestea sunt singurele informatii pe care declaratia de avere, semnata pe 10 iulie anul curent, ni le prezinta. "Da, acum vad si eu ca nu este completa. Asa mi se spusese sa o dau. Dar sa stiti ca am dat completarea, vinerea trecuta. Asta este gresita. Asa m-au pus sa o fac", s-a scuzat, ieri, consilierul Georgescu. Si a reusit sa ne trimita completarea, care prezinta veniturile. "Sunt director la SC Expertissa Constanta", a replicat social-democratul, intrebat fiind daca are serviciu sau nu. Declaratia de avere spune ca, pentru postul pe care il ocupa la societatea sus-mentionata, Georgescu ia, anual, 35.928 de lei. Sotia sa, Elena, angajata la SC Leonardo SRL, castiga intr-un an 19.200 de lei.

Expertissa PSD

Chiar daca este o figura necunoscuta, Georgescu nu sta degeaba. Conduce una dintre firmele cu mult succes, cel putin in ultimul timp. SC Expertissa Constanta SRL a furnizat Consiliului Judetean echipamente de fotocopiere, calculatoare personale, scannere pentru calculator, imprimante laser si servere in valoare de 1.031.982,48 de lei. Adica de peste zece miliarde de lei vechi. Mai conteaza ca nu s-a organizat o licitatie electronica?! Societatea isi are sediul la parterul Hotelului Astoria, fiind vecina cu sediul PSD Constanta. Trebuie sa tinem cont de faptul ca aceeasi firma s-a ocupat de produsele de papetarie distribuite de CJC colaboratorilor si angajatilor la sfarsit de an. Unicul actionar al Expertissei este SC Expert Service IT SRL din Bucuresti, redenumita Expertissa HQ. Firma cu sediul in Constanta ii are ca administratori pe Dragos Ion Iorgulescu si Ion Coltan. Din datele furnizate de Registrul Comertului rezulta ca firma din Bucuresti este detinuta de Ion Coltan, care este asociat, cu 98% parti sociale, cu Mihail Alexandru Marica, acesta din urma detinand doar 2% din Expertissa HQ. De precizat ca acest Ion Coltan este actionarul mai multor firme IT, care au reusit sa controleze piata licitatiilor publice de servicii IT din Romania, printre care si Net Consulting SRL. Societatea care a contabilizat voturile la alegerile din 2004 a fost numita firma de casa a PSD.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii