Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca „Mangalia trebuie sa fie un oras al mangaliotilor, nu sub bocancul lui Nicusor"

ro

24 Sep, 2009 03:07 1974 Marime text
cap_3.jpg„Este o aberaţie faptul că suntem cercetaţi penal pentru falsificarea ştampilei Este o aberaţie faptul că suntem cercetaţi penal pentru falsificarea ştampilei"

Sunteţi viceprimar al Mangaliei, ales de votul majorităţii consilierilor locali. Ce vă propuneţi în această calitate, ţinând cont că oraşul nu a mai deţinut această funcţie de exact un an?

Ar trebui ca cetăţenii să mă poată găsi acolo unde este locul firesc al unui viceprimar, adică la primărie. Din păcate, deşi instanţa a dat dreptate consilierilor locali din Mangalia, iar decizia este una executorie, chiar dacă atacabilă - adică trebuie pusă în aplicare până la o eventuală sentinţă definitivă şi irevocabilă -, deocamdată nu am reuşit să îmi preiau atribuţiile de serviciu. Vă asigur însă că nimeni nu va îndrăzni să îmi confere drept unică atribuţie aceea de a avea „grijă" ca primăria să aibă destulă hârtie igienică, aşa cum s-a întâmplat fostului viceprimar. Populaţia oraşului va putea apela oricând la mine, iar dacă nu voi reuşi să intru în primărie, tot voi răspunde apelului cetăţenilor pe ... telefon.

Se spune că Mangalia este la un pas de colaps, financiar, economic, dar şi social. Primăria dă vina pe dumneavoastră, consilierii locali, că nu vreţi să vă întruniţi în şedinţe sau că nu vreţi să eliberaţi certificate şi autorizaţii. Cine se face vinovat de situaţia actuală a municipiului?

Dacă primarul ne-ar chema şi astăzi la şedinţe ordinare de consiliu, ne-am prezenta imediat. Nu noi, consilierii, suntem vinovaţi. Noi am fost trimişi aici de cetăţenii oraşului să le reprezentăm interesele, iar PSD-ul trebuie să înţeleagă acest lucru. Nici primarul Tusac nu este vinovat de situaţia creată, el poate că şi-a şi dat seama că nu poate conduce singur. I se dau însă ordine de la Constanţa, de la Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Republica Mazăre este acum Republica Nicuşor. Să nu se creadă că numai Mangalia se plânge de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Sunt deja foarte multe administraţii locale care nu îl mai „înghit" şi chiar de la ai lor, de la PSD. Tot ce vor aceşti oameni este dominarea întregului judeţ, prin orice mijloace. Nu aş fi fost deloc deranjat dacă ar fi venit şi cu ceva proiecte viabile de revigorare a turismului în zonă, dar nu au făcut absolut nimic pentru locuitorii sudului litoralului...

ion_minca_12.jpgVorbiţi de rău partenerii dumneavoastră de coaliţie...

Săptămâna viitoare, eu, în calitate de preşedinte al PC Constanţa, voi avea o şedinţă lărgită, cu toţi liderii partidului din judeţ. Voi transmite tuturor, verbal şi în scris, să îl sprijine pe candidatul PSD - PC la preşedinţie. Însă, dacă în continuare nu vom fi luaţi în seamă, la Constanţa, drept parteneri de coaliţie, PC-ul nu va încerca să se bage în seamă fără rost. Nu sunt omul care stă cu capul „sub masă" că aşa vrea Nicuşor Constantinescu. Am girul preşedintelui PC România, Daniela Popa, şi pe cel al preşedintelui fondator, Dan Voiculescu, cei care cunosc foarte bine situaţia din judeţ, să iau deciziile pe care le consider cele mai bune pentru partid. Tocmai de aceea, referitor la situaţia de la Mangalia, dar nu numai, voi ieşi în media cu toate armele şi toate documentele care să dovedească abuzurile ce s-au făcut în zonă, în lipsa unui Consiliu Local.

Sunteţi unul din cei zece consilieri locali cercetaţi penal pentru că aţi fi falsificat ştampila primăriei. Cum comentaţi acest lucru?

La fiecare şedinţă extraordinară, pe care am ţinut-o oriunde, dar nu în incinta Consiliului Local, aşa cum ar fi fost firesc, aveam nevoie de ştampilă. Noi am cerut-o, dar ni s-a spus că s-a pierdut. Această ştampilă trebuie ţinută de preşedintele de şedinţă. Este o aberaţie faptul că suntem cercetaţi penal pentru falsificarea ştampilei, iar poliţia şi celelalte organe abilitate sunt puse pe drumuri degeaba. Aş fi curios cum ar cataloga cineva un oraş fără viceprimar şi al cărui primar pleacă în concediu. Cine conduce oraşul?

În ce mod credeţi că se poate detensiona situaţia fără precedent de la Mangalia?

Consiliul Local Mangalia trebuie să funcţioneze din nou, după şapte luni de şedinţe extraordinare. Mangalia trebuie să fie un oraş al mangalioţilor şi nu unul sub bocancul lui Nicuşor Constantinescu. În fine, dacă nu se vor înţelege aceste lucruri elementare, eu unul nu mai aştept ca alte partide să facă ceea ce au spus numai „din gură": voi lua eu iniţiativa unui referendum de schimbare a primarului.

{mos_ri:Ion Minca}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • priest 24 Sep, 2009 09:29 Bai Minca, partidul lui Felix e varza la Mangalia, iar tu nu mai ai credibilitate nici 0 %, la-ti bagat la inaintare pe Foleanu sa faca stampila.In ceea ce priveste imaginea pozitiva pe care incearca un fripturica sa ti-o faca, sa stii ca nu reusesti. De aceea ar trebui sa va mai retrageti mai baieti din viata politica, si sa mai lasati si tinerii sa faca ceva pentru oras. Voi va negociati doar interesele personale. Adio Minca si compania. Sunteti haliti! Toti raspund cumva pentru raul pe care il provoaca in viata, intr-un fel sau altul. Divinitatea nu doarme, mentine echilibrul, si nu acel al balantei conservatoare, a lui Felix!