Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu tradiţional de Sfinţii Mihail şi Gavriil, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa

ro

08 Nov, 2017 00:00 2593 Marime text
Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură hrana necesară bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, a pregătit un meniu tradiţional de sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil.
 
În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Mihail şi Gavriil, conducătorii cetelor de îngeri. Cei doi arhangheli purtători de sabie ca simbol al biruinţei sunt, potrivit credinţei ortodoxe, călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai. Aşadar, pentru această mare sărbătoare, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL vor pregăti ceafă de porc la tavă, macrou la tavă, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, conopidă gratinată cu brânza de vaci, pulpe de pui la cuptor cu mămăliguţă şi multe altele.
 
La micul dejun, pacienţii vor servi ceai Lipton cu lămâie, unt, margarină, caşcaval pane, caş proaspăt de vacă, brânza de vaci, cremă de brânză, şuncă presată, miere, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, kefir cu piersici, budincă de caramel, budincă de ciocolată, Jogobella cu piersici şi căpşuni, Monte cookies cu ciocolată, Monte crunchy, panna cotta cu căpşuni şi Monte smurfs.
 
La masa de prânz, pacienţii celor trei unităţi sanitare vor primi borş de crap românesc, supă cu găluşte din griş, supă de legume a la grec, supă de cartofi cu fulgi de ou, ceafă de porc la tavă şi pilaf cu legume, macrou la tavă şi cartofi natur cu lămâie, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, rasol de pui cu piure de cartofi, pulpe de pui la tavă şi pilaf cu legume, cartofi franţuzeşti cu brânză, smântână şi caşcaval, salată, salată de varză albă cu morcovi, salată de castraveţi muraţi, salată de murături asortate (gogonele, pepene roşu şi conopidă). Pentru desert, angajaţii societăţii au pregătit banane, portocale, grepfrut, mere, eugenii, mere coapte cu miere şi stafide.
 
Cina va fi, de asemenea, delicioasă. Pacienţii vor fi serviţi cu mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, conopidă gratinată cu brânza de vaci, pulpe de pui la cuptor cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi, spaghete milaneze, burgeri de pui la grătar, ficăţei de pui în sos de roşii, cartofi gratinaţi cu brânză, smântână şi caşcaval, budincă de spaghete cu brânză de vaci şi stafide. La desert, toată lumea va primi ceai Lipton cu lămâie, biscuiţi şi prăjitură de casă.
 
„Se ştie că fiecare din noi avem câte o prezenţă: de-a dreapta - îngerul păzitor şi de-a stânga - vrăjmaşul diavol. Îngerul ne îndeamnă la bine, iar vrăjmaşul, la rău. Pe aceşti îngeri păzitori să-i chemăm mereu în sprijinul nostru, în viaţa noastră. Aşa cum conştiinţa noastră ne spune când facem bine şi când facem rău, tot aşa îngerul păzitor al vieţii noastre ne inspiră gândurile bune, frumoase, mântuitoare.
 
Să ascultăm glasul Sfântului Dreptăţii, «Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!», cuvinte rostite în mijlocul fiecărei Sfinte Liturghii. Aşadar, să privim mai des spre ceruri, acolo unde fiinţele spirituale vieţuiesc în pace şi iubire, luându-le ca model de urmat şi, în acelaşi timp, chemându-le în ajutor, ori de cate ori simţim nevoia.
 
Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi rugam pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Iar celor care poartă numele îngerilor le urăm, cu drag, la mulţi ani! Şi fie ca şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril să fie veşnic rugători şi sprijinitori ai noştri“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii