Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu românesc de 1 Decembrie, la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa Arimex Comexim 2000 SRL le-a pregătit pacienţilor mai multe surprize

ro

26 Nov, 2014 00:00 2806 Marime text
Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, dar şi de Sfântul Andrei, celebrat pe data de 30 noiembrie, la fel ca la fiecare sărbătoare mare din calendarul creştin şi laic, conducerea societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, cea care prepară hrană pentru pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi pentru cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, va oferi meniuri deosebite. Mai mult, mâncarea pacienţilor va fi sfinţită prin oficierea unei slujbe de către preoţii parohi ai capelelor din cadrul celor două unităţi sanitare.
 

Pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi cei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase vor fi trataţi regeşte, de 1 Decembrie: cu frigărui de pui, mămăliguţă cu brânză şi pulpă de pui la cuptor. Nu vor fi uitaţi nici cei care ţin regim. Bucătăresele societăţii Arimex Comexim 2000 SRL vor munci de zor pentru a pregăti pacienţilor meniul bine gândit de medici nutriţionişti. La micul dejun, bolnavii vor primi ceai cu lămâie, unt, margarină, şuncă presată, gem, ouă fierte, brânză de vaci şi brânză topită. Surpriza va fi pregătită pentru masa de prânz. Bucătăresele vor renunţa la fasolea cu ciolan, iar pacienţii vor primi ciorbă ţărănească de văcuţă, supă de pasăre à la grec, pulpă de pui la cuptor cu piure de cartofi, frigărui de pui cu garnitură de cartofi natur, murături, salată de varză, mere, mere coapte, eugenii şi biscuiţi.

Cina va fi compusă din mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, dar şi pilaf cu pulpă de pui la cuptor. Toate bucatele vor fi sfinţite de preoţii Gigi Cristea, Mircea Ştefan şi Petre Toma. „Mulţumim Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA şi echipei Selgros Cash & Carry pentru grija şi sprijinul acordat. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufleteasca şi spor în toate cele bune. Rugăm pe Dumnezeul nostru mult-milostiv să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească, iar tuturor românilor le urăm să fie fericiţi şi sănătoşi. La mulţi ani!“, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000 SRL. De asemenea, ţinând cont de semnificaţia datei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, fiecare pacient va primi, odată cu meniul de sărbătoare, şi o mică fundiţă-tricolor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii