Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărţişoare, flori şi zâmbete pentru pacientele din Constanţa, oferite de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

29 Feb, 2016 17:39 2892 Marime text
Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care oferă hrana de zi cu zi pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a pregătit pentru 1 martie, zi care marchează venirea primăvenii, o mulţime de surprize. Astfel, toate doamnele şi domişoarele internate în cele două unităţi sanitare - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, vor primi câte o floare şi câte un mărţişor.
 
„Din nefericire, sunt multe persoane care întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii, la care nu vine nimeni fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: parinti, frati, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure, la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi de a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria, să facem să rodească faptele bune, să le preaschimbăm lacrimile de suferinţă şi de tristeţe în lacrimi de bucurie, să le arătăm că nu sunt singuri, să le împrimăvărăm sufletele şi să le înmugurim speranţele. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate cele bune. Îl rugăm pe Tatal nostru ceresc, pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte să iubească si sa intampine cu bine toate greutatile zilelor ce vor urma”, a declarat Drăghici Vergil, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Meniu, de zile mari de 1 Martie

De altfel, cu prilejul sărbătorilor religioase şi laice, a devenit deja o tradiţie ca Arimex Comexim 2000 SRL să ofere nu doar mici atenţii pacienţilor, dar şi meniuri deosebite. De 1 martie, la micul dejun, pacienţii vor servi ceai cu lămâie, margarină, pate ficat, brânză de vaci, salam de vară, ou fiert, brânză topită, gem de căpşuni, iar la supliment – biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Masa de prânz va fi una delicioasă, pacienţii fiind serviţi cu ciorbă ţărănească de văcuţă, ciorbă ţărănească cu pipote pui, supă de văcuţă cu legume şi fidea, supă de legume cu fulgi de ou, friptură de porc la cuptor cu piure de cartofi, văcuţă la tavă în sos de roşii cu legume sotate, trunchi de cod  la tavă cu cartofi natur şi lămâie, ficăţei de pasăre în sos ostropel şi piure de cartofi, pulpe de pui la cuptor şi pilaf cu legume, dar şi cartofi natur cu brânză de vaci. Pentru desert, angajaţii scoietăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit mere, mere coapte cu miere şi stafide, cozonac cu nucă, cacao şi rahat, dar şi biscuiţi Eugenia. La cină, pe masa pacienţilor va fi ceai cu lămâie, pilaf cu ciuperci şi pipote de curcan, budincă de orez cu mere şi dovleac, spaghete în sos de roşii cu pulpe pui la cuptor, pulpe de pui la tavă cu piure de cartofi, cartofi grătinaţi cu brânza de vaci, precum şi brânză proaspătă de vaci şi pilaf cu legume. Desertul va consta din biscuiţi şi iaurt natural. Preotul Muşat Vasile Cristinel va sfinţi toate bucatele, aşa cum spune tradiţia creştină.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii