Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia - solidara cu inima lui Vlad (galerie foto)

ro

02 Mar, 2009 00:51 2782 Marime text
deschidere3.jpg# Tânărul a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, iar viaţa lui depinde de un transplant de cord.
Pentru a-l ajuta pe Vlad Nedelea, un adolescent de 17 ani, elev la Liceul „Callatis", peste 2.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Revoluţiei din Mangalia. 

Cu mic, cu mare, localnicii au venit să doneze, din puţinul pe care îl au, sume de bani care îi vor folosi lui Vlad pentru tratamentul pe care îl urmează la Târgu Mureş. Vlad Nedelea a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, afecţiune gravă a cordului, care-l ţine departe de colegi, familie şi prieteni. „Ştiam că Vlad este bolnav, dar acest lucru ni s-a confirmat acum două luni, când nu a mai venit la şcoală. În urma investigaţiilor medicale pe care le-a făcut, Vlad a aflat că viaţa sa depinde de un transplant de cord. Pentru analizele premergătoare operaţiei, pentru intervenţia chirurgicală extrem de complexă şi recuperare post-transplant, este nevoie de 150.000 de euro, sumă de care familia lui Vlad nu dispune şi nici nu poate face rost fără un sprijin financiar consistent", a spus Anda Cârstoiu, colega de clasă a lui Vlad. Pentru a „ajuta inima lui Vlad", elevii de la clasa a X-a B, de la Liceul „Callatis" din Mangalia, au demarat una dintre cele mai ample acţiuni caritabile. Au apelat mai întâi la ceilalţi elevi ai instituţiei de învăţământ. Apoi la părinţi, la cunoscuţi şi, în cele din urmă, la toţi cetăţenii oraşului, care nu au rămas indiferenţi. Duminică au arătat că le pasă şi au fost alături de Vlad Nedelea, au donat cât au putut în cutia special pusă la dispoziţia lor. „Campania a debutat la noi în liceu, deoarece noi ştiam că Vlad are probleme cu inima. Recent, am aflat că boala de care suferă s-a înrăutăţit şi nu am putut sta cu mâinile în sân. Am apelat la colegii mei din şcoală şi de la alte unităţi de învăţământ pentru a da amploare acestei acţiuni, astfel că am reuşit să reunesc foarte multe persoane cu suflet bun. Sper ca Vlad să reuşească să strângă, dacă nu integral, măcar cea mai mare parte din suma de care are nevoie pentru a putea fi supus acestei intervenţii chirurgicale. Până acolo mai sunt de parcurs câteva etape, ce includ înscrierea elevului nostru pe o listă de aşteptare atât la Târgu Mureş, cât şi în Germania. Mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături!", ne-a declarat prof. Gabriela Popa, dirigintele clasei a X-a B, de la Liceul „Callatis".

Pe tot parcursul după-amiezii, cetăţenii Mangaliei au putut face donaţii în cutia amplasată lângă Centrul Cultural, iar copiii de la diferite cluburi din localitate au oferit celor prezenţi un spectacol de muzică şi dans. Ieri, s-au strâns 24.000 lei pentru Vlad Nedelea.

Toti cei ce vor sa-l ajute pe Vlad sunt rugati sa doneze orice suma de bani in contul RO34 BRDE 140S V218 3093 1400 - Nedelea Teodor.

{mos_ri:Liceul Callatis, Mangalia} 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • colega 02 Mar, 2009 13:11 RO34 BRDE 140S V218 3093 1400 - Nedelea Teodor. Acesta este contul tatalui sau. Multumim !
  • sabadac viorel 02 Mar, 2009 06:16 Dumnezeu te iubeste si are un plan minunat pentru viata ta. In biblie la evangheliua dupa Ioan la capitolul - 3 cu versetul 16 sta scris FIINDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CA A DAT PE SINGURUL LUI FIU, CA ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARA CI SA AIBA VIATA VESNICA Ioan 12:25 Cine îşi iubeşte viaţa, o va pierde; şi cine îşi urăşte viaţa în lumea aceasta, o va păstra pentru viaţa veşnică. Ioan 17:3 Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.
  • Piciu Andrei 02 Mar, 2009 01:43 A fost superb gest . Cum scrie pe filmarea de la eveniment pe mangalia.mn ,Inimi pentru o inima.
  • daniel 02 Mar, 2009 00:45 ex excelent articol, sunt induiosat de cat de slabi jurnalisti sunteti! eu cum pot sa l ajut pe acest baiat dc nu dati un cont? ati intrebat parintii dc au un cont? bai jurnalistilor...