Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lebedele de pe litoral, in mod gresit hranite cu paine (galerie foto)

ro

26 Jan, 2009 02:06 7114 Marime text
lebede_mangalia.jpgLocuitorii din sudul litoralului continuă să se bucure, an de an, de cele câteva zeci de lebede care şi-au stabilit, se pare, definitiv, „cuibul" aici. O parte dintre acestea - cam 30 de exemplare - pot fi admirate în Mangalia, în zona Hotelului „Paradiso". Aici, graţioasele păsări şi-au făcut un obicei din a accepta hrana direct din mână localnicilor. Fie că e vorba despre pâine, biscuiţi sau alte produse făinoase, lebedele au lăsat la o parte orice sfială şi acum ies pur şi simplu pe plajă, de unde îşi iau mâncarea.
Însă, specialiştii dezaprobă total acest lucru, pentru că pâinea nu este, nici pe departe, hrana obişnuită a lebedelor. Carbohidraţii fac mult rău păsărilor, care ajung să se sature cu pâine, deşi aceasta nu are, pentru ele, niciun fel de conţinut nutriţional. În mod obişnuit, lebedele se hrănesc cu ierburi şi peştişori. Mai mult, locuitorii oraşului sunt sfătuiţi să nu mai hrănească păsările, pentru că, astfel, ele devin tot mai dependente de oameni.
Un alt stol de lebede poate fi admirat, de data aceasta de la distanţă, pe lacul dintre Saturn şi Venus, lac cu ape termale. Lebedele de aici nu acceptă prezenţa oamenilor şi, tocmai de aceea, îşi petrec cea mai mare parte a timpului, pe partea lacului inaccesibilă acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii