Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International dă viaţă naturii la Corbu 2.200 de copaci plantaţi în judeţul Constanţa de angajaţii voluntari (galerie foto)

ro

09 Apr, 2016 00:00 3322 Marime text
150 de angajaţi ai KMG International cu sediul în Bucureşti, dar şi de pe platforma Petromidia au fost, ieri, protagoniştii unei ample acţiuni „verzi“. Peste 2.200 de copaci din speciile salcie şi sălcioară au fost plantaţi de cei 150 de angajaţi în comuna Corbu din judeţul Constanţa. Preţ de câteva ore, angajaţii KMG International au îmbrăcat salopeta de voluntar.
 
„Este responsabilitatea companiei şi a angajaţilor de a proteja mediul şi de a transmite către generaţiile viitoare o cultură a protecţiei mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială. Acordăm o atenţie deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Scopul nostru este de a ne desfăşura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde şi de a ne aduce în mod constant contribuţia la conservarea mediului şi la dezvoltarea comunităţilor locale prin acţiuni responsabile“, a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.
 
La activitatea de voluntariat au participat atât angajaţi, cât şi membri ai comunităţii, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi jurnalişti. Speciile de pomi plantate au fost recomandate chiar de autorităţile de mediu, fiind alese în funcţie de caracteristicile solului şi de clima Dobrogei.
 
Plantarea de copaci este doar una dintre iniţiativele dezvoltate de KMG International în judeţul Constanţa, acţiunea fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup şi comunităţile locale. Dintre proiectele realizate, amintim: înfiinţarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, reabilitarea şi dotarea cabinetului stomatologic care deserveşte unităţile şcolare din oraşul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii „Grigore Moisil“ din Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar şi multiple acţiuni de ecologizare a unor zone degradate.
 
În cei peste 35 de ani de existenţă, Rafinăria Petromidia a procesat peste 100 de milioane de tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind şi unicul producător de polimeri din ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii