Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea” ţine la secret numele bisericilor amendate

ro

07 May, 2016 00:00 3036 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a verificat, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, 97 de unităţi de cult, dintre care 86 de biserici, şapte geamii şi patru mănăstiri. Cotidianul ZIUA de Constanţa a solicitat mai multe informaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, pentru a afla deficienţele depistate în urma controalelor, dar şi numele unităţilor de cult amendate.
 
Principalele nereguli constatate pe timpul controalelor au fost:
- de natură organizatorică (nesolicitarea/neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu;
- neelaborarea/neactualizarea documentelor de organizare a activităţii de apărare împotriva incendiilor;
- neîntocmirea planurilor de evacuare în caz de incendiu;
- neasigurarea dotării minime/neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor de către persoane fizice/juridice autorizate);
- constructive (sensul de deschidere a uşilor invers sensului de deplasare a persoanelor către exterior);
- pe linia pregătirii (neefectuarea instruirii personalului pe linia situaţiilor de urgenţă) sau tehnice (exploatarea instalaţiilor electrice cu neconformităţi).
 
Personalul de specialitate al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat, pe parcursul controalelor de prevenire la unităţile de cult, 36 de exerciţii de intervenţie/alarmă în caz de incendiu, 31 de exerciţii de evacuare în caz de incendiu, precum şi 108 informări preventive. Din totalul de 328 de nereguli constatate, patru au fost remediate pe timpul controalelor.
 
Nu în ultimul rând, militarii de la ISU „Dobrogea” au aplicat amenzi la unităţi de cult din localităţile Topraisar, Mircea Vodă, Gârliciu, Lipniţa, Ion Corvin, Limanu şi Constanţa. Cu toate că ZIUA de Constanţa a solicitat ISU „Dobrogea” şi numele lăcaşurilor de cult amendate, această informaţie nu ne-a fost dezvăluită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii