Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înţelegerea repartitoarelor Elsaco, Ista şi Techem Energy Service, investigate de Consiliul Concurenţei

ro

30 Nov, 2010 00:00 6090 Marime text

repartitoare_-_repartitoare.jpgConsiliul Concurenţei a declanşat din oficiu o investigaţie pe piaţa serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru căldură din România. Investigaţia vizează o posibilă înţelegere privind împărţirea pieţei între trei operatori: SC Elsaco SRL, SC Ista Romania SRL şi SC Techem Energy Service SRL.

Investigaţia are ca obiect şi posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Astfel, se are în vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurenţial din legislaţia specifică acestui sector, respectiv cea a montării şi exploatarea repartitoarelor de costuri pentru căldură.

"Acordăm o atenţie deosebită acestui domeniu, având în vedere că orice formă de restrângere sau împiedicare a concurenţei afectează direct interesele consumatorilor. Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru menţinerea concurenţei, astfel încât toată lumea să aibă acces la aceste servicii, la preţuri competitive", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul www.consiliulconcurentei.ro , inspectorii de concurenţă au efectuat o serie de inspecţii inopinate la sediile sociale şi la punctele de lucru ale agenţilor economici investigaţi. Documentele şi informaţiile obţinute în cadrul acestor inspecţii se află în analiza Consiliului Concurenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii