Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:01 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îndemnul „Fiți buni! Fiţi milostivi! Faceţi bine!“, relansat de Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“

ro

30 Nov, 2016 16:41 1895 Marime text
În pragul sărbătorilor de iarnă, societatea Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia „Suflete deschise“ au relansat pentru toţi creştinii, îndemnul: „Fiți buni! Fiţi milostivi! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele!“.

Dorim să întâlnim oameni cu o inimă mulțumitoare și dăruitoare și care, la rândul lor, să întindă o mână celor în nevoie, dorim să vedem copii și tineri integri care trăiesc la adevăratul lor potențial și care îndrăznesc să privească înspre viitor cu speranță. Cum puteţi să ajutati? Dacă un obiect mai poate fi folosit, nu îl aruncaţi. Un  aragaz vechi pe care aţi decis să îl înlocuiţi poate îmbunătăţi traiul unei familii nevoiaşe. O viaţă nouă pot primi şi un pat mai vechi sau un şifonier, un căruţ, o maşină de spălat sau o bicicletă. Oferiţi un obiect! Nu-i uitaţi pe cei nevoiaşi din jurul nostru. Articolele de îmbrăcăminte şi diversele produse, care vă sunt de prisos, pot fi oferite spre folosinţă altora. Copiii săraci sau orfani au şi ei nevoi ca şi cei din familiile noastre. De asemenea, un medicament rar poate salva pe cineva grav bolnav şi fără posibilităţi. Există diverse situaţii în care un serviciu poate face mult bine: o persoană în scaunul cu rotile care îşi duce traiul cu ajutorul vecinilor, un elev capabil, dar sarac, care merită şansa la o viaţă mai bună, o fundaţie care are nevoie de voluntari. Oferiţi un produs! Oferirea unui loc de muncă stabil sau ocazional este cel mai bun mod de a ajuta pe cel nevoiaş. În multe familii, un salariu pentru unul din părinţi poate însemna supravieţuirea. Puteţi oferi un serviciu unei persoane care doreşte să munceasca? Ajutaţi un om nevoiaş. Oferiţi un loc de muncă! Fiţi milostivi! Oferiţi dragoste! 

„Omul care ne cere ajutor este pentru noi o chemare la mântuire, dacă-l ajutăm, sau un obstacol în calea mântuirii, dacă-l neglijăm. Din nefericire, astăzi în ignoranţă și în stupiditatea lor, fiinţele umane îşi fac rău în mod inutil şi se autodistrug, supărându-L pe Dumnezeu care este o nesfârşită iubire milostivă. Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem  săraci. O mângâiere, un sfat bun, o faptă de milostenie e binefăcătoare precum leacul peste rana bolnavului. Ajutorarea celui în nevoie nu ţine cont de luna cadourilor şi alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că la rândul nostru noi suntem iubiţi şi ajutaţi zi de zi. Iubirea de semeni este binevoitoare, înţelegătoare şi cel mai natural sentiment. Cum aceasta este atât de importantă, să ne dăm silinţa să o întărim în suflet şi să o sporim în viaţa noastră. În tot ceea ce facem, trebuie să fim îndrumați de valorile moral-creștine, de respectul, compasiunea, dragostea și grija față de oameni“, a declarat administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL Vergil Drăghici.
 
Meniu românesc, oferit persoanelor cu dizabilităţi din Constanţa

Asociaţia „Suflete deschise“, în baza programului social-misionar „Mai aproape de aproapele“, a pregătit mai multe ceaune cu iahnie de fasole pentru persoanele cu dizabilităţi din Constanţa. Voluntarii asociaţiei vor fi alături de 1 decembrie de aceştia, la  Clubul din Piata Tomis 3, şi îi vor dervi cu tradiţionala fasolă, dar şi cu sucuri, fructe şi prăjituri. Cei care nu ţin post, vor primi şi cârnaţi de casă, fripţi la grătar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii