Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:08 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa a primit vizita ofițerilor din cadrul Cursului Superior Internațional

ro

01 Oct, 2020 14:52 2115 Marime text


Astăzi, reprezentanții de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa au primit vizita ofițerilor din cadrul Cursului Superior Internațional, promoția 2020.

Cu aceată ocazie au fost înmânate, prin bunăvoința lui Crăciun Cristi, președintele Asociației Militarilor Veterani sucursala Constanța, legitimațiile de veterani pentru cadrelor unității noastre care au participat în teatrele de operații, respectiv Kosovo, Afganistan și Haiti. Jandarmii constănțeni au participat la cel puțin două misiuni internaționale și suntem mândrii  că fac parte din această asociație.

Cei zece militari sunt:
-colonel Dima Constantin -comandantul unității; lt.col. Turică Alin; Plt. Adj. Curteanu Ionuț; Plt. Adj.Serghiuță Cornel- 4 misiuni Kosovo; Plt. Adj. Ichim Cătălin; Plt. Adj. Ștefan Paul-5 misiuni Kosovo și Afganistan; Plt. Adj. Sorescu Valentin; Plt. Adj. Vasile Cristian; Plt. Adj. Alexe Marius; Plt. Adj. Părălește Ionuț.
       
De asemenea, plt. adj. Curteanu Ionuț  a mai primit de la MAI, diploma și emblema de onoare a MAI cu însemne de război.
 
Comandantul unității ca fost absolvent a Cursului Superior Internațional de Stat Major a încurajat ofițerii participanți din această serie, indiferent de țara de origine, să participe la cât mai multe misiuni internaționale de menținere a păcii sub egida ONU sau a altor organizații internaționale care militează pentru păstrarea păcii în lume și apărarea valorilor umane atât de greu câștigate în secole de existență.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii