Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focare de toxiinfectie alimentara in judetul Constanta

ro

25 Aug, 2004 00:00 1100 Marime text

Cele mai multe au izbucnit din cauza caldurii

In cadrul conferintei de presa, care avut loc ieri, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, medicul de garda, Eugenia Basca, a declarat ca saptamana trecuta au fost internati opt pacienti cu simptome de toxiinfectie alimentara. In urma anchetelor s-a constata ca este vorba de un focar. Dintre cei opt pacienti, sase sunt adulti si doi copii, in varsta de 11 ani si respectiv trei ani. Bolnavii care s-au prezentat la spital cu varsaturi, dureri abdominale si colici sunt din localitatile Cernavoda, Medgidia si Anghel Saligni. Medicul Eugenia Basca a spus ca germenele bacteriologic nu a fost izolat, deoarece toate simptomele s-au manifestat indeosebi la domiciliul acestora. In aceeasi conferinta de presa medicul Elena Dumea a declarat ca saptamana trecuta, pe 22 august, au fost internati in cadrul Spitalului de Boli Infectioase alte 24 de persoane care au avut simptome de varsaturi, diaree, cat si dureri abdominale. Toate aceste persoane au participat la o nunta in localitatea Nisipari, iar in urma petrecerii, majoritatea au avut varsaturi. Din cauza numarului mare de persoane care au ajuns la spital, a fost declarat focar de toxiinfectie alimentara. Medicul Eugenia Dumea a precizat ca in urma analizelor, agentul patogen al acestei toxiinfectii alimentare a fost izolat si li s-a administrat tratament rapid, deoarece evolutia a fost acuta. In aceasta saptamana a fost identificat si un focar "familial" de intoxicatie alimentara, prezentandu-se la spital trei membre ale familiei. Se pare ca una dintre aceste persoane a participat la o nunta, si unele alimente de la acel eveniment au fost expirate. Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase spun ca oamenii ar trebuie sa fie mult mai atenti ce alimente consuma, de unde le procura si in conditii sunt preparate. In ultima saptamana au fost inregistrate 98 de cazuri de boli diareice si cum analizele nu au fost finalizate se pare ca medicii se confrunta cu 11 posibile hepatite virale, 16 cazuri de febra butonoasa si opt suspiciuni de meningita. Motivul acestor focare de toxiinfectie alimentara a fost temperatura destul de ridicata.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii