Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EcoChampions la Liceul Teoretic George Călinescu

ro

13 Oct, 2012 03:11 3448 Marime text
Calinescu_liceul_Calinescu.jpgIeri, la Liceul Teoretic George Călinescu a avut loc o activitate pe teme de ecologie.

Astfel, membrii Clubului de Ecologie Zelena Ruze, participanţi la cea de-a doua ediţie a Proiectului Educaţional Ecochampions, au împărtăşit colegilor lor experienţele şi cunoştinţele acumulate în anul şcolar 2011- 2012. Activitatea a presupus expunerea principalelor momente şi acţiuni ale acestei ediţii - activităţi de ecologizare, o tabără de vară, prezentări Power Point, expoziţii culinare. De asemenea, activitatea a mai avut un scop: recrutarea de noi membri, în vederea asigurării continuităţii funcţionării Clubului de Ecologie din şcoală.

EcoChampions este un proiect educaţional realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în judeţul Constanţa. Prima ediţie s-a desfăşurat pe perioada anului şcolar 2010-2011 în 10 şcoli şi licee din localităţile Constanţa, Cogealac şi Fântânele. Au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus şi implementat propriile lor proiecte de voluntariat. Astfel, proiectul a venit în întâmpinarea nevoii de instruire şi canalizare a abilităţilor elevilor de a se implica activ în dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc.

Cei peste 200 de elevi de gimnaziu şi liceu implicaţi şi-au dorit să continue proiectul şi în anul şcolar 2011-2012, fiind conştienţi de schimbările pe care le pot produce în comunitate. La această primă ediţie, elevii călinescieni şi-au adjudecat Marele Premiu. Cea de-a doua ediţie a proiectului EcoChampions şi-a propus să contribuie şi mai mult la dezvoltarea culturii voluntariatului în comunitate, însă la un nivel care a permis formarea unei mase critice de voluntari tineri care au avut iniţiativa şi i-au mobilizat pe cei din jurul lor să se implice în rezolvarea problemelor locale: sociale, de mediu, culturale. „Pe termen lung, scopul proiectului este să ajute tinerii cu abilităţi de lider să creeze structuri funcţionale care să implementeze proiecte în beneficiul comunităţii locale. Proiectul este realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în parteneriat cu Inspectoratul judeţean Constanţa şi Organizaţia Mare Nostrum, iar in cadrul liceului este coordonat de doamna profesoară de geografie Emel Derviş", a explicat consilierul de imagine al liceului, prof. Janetta Bărăitaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii