Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar cinci cazuri sociale internate la Spitalul Judetean

ro

25 Jan, 2010 02:39 1215 Marime text
Persoanele fără adăpost au ajuns la timp la spital, aşa că nici una nu a suferit degerături. Doar o femeie a necesitat îngrijiri medicale, însă din cauza unei anemii.

Gerul năprasnic din ultimele zile a adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, până ieri, cinci persoane fără casă, considerate cazuri sociale. Pe lângă un pat curat, la căldură, aceştia au primit şi mâncare. Deoarece au ajuns din timp la SCJU, nu prezintă degerături. Doar pentru o femeie, de asemenea caz social a fost necesară o supraveghere mai atentă din cauza anemiei de care suferă.
În decembrie, însă şi în ianuarie, când au mai fost două perioade cu temperaturi scăzute, aproape un număr dublu de persoane fără adăpost au solicitat internarea în spital ori au fost luate de pe străzi de personalul Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Încă din luna decembrie managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână spunea că se va căuta o soluţie astfel încât paturile de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) să nu mai fie ocupate, odată cu venirea iernii, de persoane care trăiesc pe străzi, mai ales că de regulă, acestea nu reprezintă urgenţe: „Am făcut o adresă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială prin care solicităm autorităţilor să ia măsuri în ceea ce priveşte soarta acestor persoane (...) care ne parazitează activitatea, şi care nu sunt cazuri medicale", declara managerul SCJU dr. Dan Căpăţână. Acesta mai preciza, tot în luna decembrie, că va încerca să convoace o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, a Prefecturii, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Direcţiei de Sănătate Publică şi împreună să găsească o soluţie astfel încât, cel puţin pe perioada iernii, astfel de cazuri să fie îndrumate spre o altă locaţie. Nu s-a făcut însă nimic, aşa că tot UPU rămâne soluţia salvatoare, mai ales acum când temperatura a scăzut chiar şi până la -20 de grade Celsius, pe timp de noapte.
Potrivit reprezentanţilor SCJU Constanţa, până ieri, nu s-a înregistrat nici un deces prin hipotermie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 26 Jan, 2010 18:31 Ca de obicei ...nimic nou pana aici. Cainii latra ursul merge. Normal ca nu au timp pentru problema asta. Si intre timp tot noi muritorii de rand trebuie sa suportam mizeriile, sunt convinsa ca mai marii judetului nu merg sa stea in saloanele alea infecte daca au vreo problema de sanatate.Pentru ei se gasesc secytii selecte pe care si le-au fiintat din banii nostrii ai tuturor, ca doar stiu doar sa trimita vorba sau sa dea un telefon si totul se rezolva....,