Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA continua cercetarile in cazul licitatiei pentru salvamari

ro

11 Feb, 2009 03:34 1581 Marime text
salvamari.jpgDosarul penal deschis de către Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul licitaţiei salvamarilor din sudul litoralului este în plină desfăşurare.

Oficial, cei ce instrumentează cazul, procurorii anticorupţie, nu vor să facă niciun fel de declaraţie pe marginea primelor rezultate ale cercetărilor.
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul DNA ne-a răspuns solicitării noastre de a afla cursul cercetării prin următoarea declaraţie: „Dosarul penal la care faceţi referire se află în curs de instrumentare. Date suplimentare nu vă putem comunica, potrivit literelor e şi f ale articolului 12 ale Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", argumentele fiind acelea că nu pot fi deocamdată date publicităţii informaţii privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare şi informaţiile privind procedurile judiciare şi dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces.
Din surse neoficiale am aflat totuşi că ancheta îşi urmează destul de rapid cursul, în prezent fiind audiaţi cei direct implicaţi în procesul licitaţiei „cu cântec" de la finele lunii august 2008. Reamintim faptul că, pe 18 august, la Primăria Mangalia era organizată - pentru prima dată în ultimii ani - o licitaţie pentru acordarea Serviciului Salvamar. Iar acest lucru se întâmpla în condiţiile în care, din luna mai şi până la finele lui septembrie, acest serviciu a fost asigurat (ca în ultimi şase ani, de altfel) de cei circa 65 de angajaţi ai firmei „Callatis Club Nautic", aparţinând lui George Lipoveanu, un om de afaceri din localitate.
Salvamarii de la „Callatis Club Nautic", care, timp de aproape cinci luni, au salvat sute de vieţi, au fost prezenţi pe toate plajele de pe litoralul sudic, cu excepţia a trei mici porţiuni (două în Saturn şi una în Venus), unde există trei societăţi ce au contracte cu DADL-ul pentru 25 de ani, SRL-urile fiind obligate să asigure acest serviciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii