Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:57 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC Constanța Osman Vârlan, copilul din centrul de plasament, va deveni instructor de dansuri grecești - „Visele devin realitate atunci când crezi cu adevărat în propriile tale forțe”

ro

12 Mar, 2021 11:56 4118 Marime text
  • Cursurile se vor desfășura la sala de dans a Encanto Dance Academy, din Tomis Mall, etajul III
  • Osman Vârlan are 18 ani și se află în sistemul de protecție a copilului de când era micuț
 
Vali de la centrul de plasament „Ovidiu“ și-a dorit și a reușit: va fi instructor de dansuri grecești!
 
Foarte timid, foarte politicos, extrem de muncitor și de talentat. Super-puterea lui este că îți poate însenina zilele mohorâte doar printr-o simplă conversație și un zâmbet larg.

El este Vali, pe numele lui adevărat Osman Vârlan. Are 18 ani și se află în sistemul de protecție a copilului de când era micuț. Vali este, de câțiva ani, rezident al Centrului de Plasament „Ovidiu“, unde a întâlnit oameni frumoși care l-au ajutat pe cât s-a putut să își continue visul: dansul și pregătirea lui pentru a ajunge instructor de dans.

„Aici, la centru, m-a descoperit doamna educator Steluța Popa și m-a luat ca membru în echipa ei, în trupa . Unii cântă, alții dansează. Eu dansez latino și grecești. Am particiapt la foarte multe festivaluri, concursuri și tot felul de evenimente; nu aș putea să spun câte sunt, nici câte medalii, trofee și premii am. Pot să spun că nu am decât premiile I și II. Nu am luat niciodată locul III sau mai puțin“, spune Vali.


În urmă cu doi ani, când am stat pentru prima dată de vorbă cu Vali, spunea că visul acesta de a deveni instructor de dans este departe pentru că are foarte mult de muncă și este extrem de greu să ai propria ta sală. Ei bine, astăzi, visul lui a devenit realitate: începând cu data de 16 martie, va preda cursuri de dansuri grecești.

 „Pasiunea mea pentru dans am descoperit-o de când eram la grădiniță și am început cu dansuri populare. Am continuat la Centrul de Plasament , apoi am venit aici, la Centrul de Plasament și am continuat. Dansurile grecești le-am descoperit când am intrat în ansamblul , iar dansurile latino le-am descoperit alături de cei de la “, povestește Vali.


Visul său care părea atât de îndepărtat a devenit realitate mai repede decât se aștepta. Dar totul a cerut sacrificii: multe ore de muncă, de antrenamente, chiar și seara când colegii de la Encanto Dance Academy îl lăsau pe Vali singur în sala de dans să se antreneze.
Acum, din 16 martie, va avea proprii lui elevi. Deja are 9 persoane înscrise pe care le va introduce în lumea frumoasă a dansurilor grecești.

Cursurile se vor desfășura la sala de dans a Encanto Dance Academy, din Tomis Mall, etajul III. Toate informațiile de care aveți nevoie să vă înscrieți se găsesc pe pagina lui de Facebook, „Dansuri a la grec“.

Vali recunoaște că are emoții pentru primul curs însă, după cum spune el, „pentru tot ceea ce faci trebuie să ai mereu o motivație. Pentru mine, faptul că oamenii vin la cursul meu este cea mai mare motivație“.

Vali a avut mereu și susținerea colegilor noștri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța care l-au ajutat să participe la concursuri și să își vadă visul împlinit.

„Este foarte prietenos, își pune mereu în valoare măiestria pașilor. Două repetiții nu sunt mereu la fel: vine cu pași noi. Ne învață și pe noi. Noi, ca adulți, am învățat foarte mult de la el, inclusiv să avem grijă la postură, la gesturile pe care le facem“, a spus educatorul Valeria Gârliceanu.

„Pe Vali Osman îl cunosc de la repetițiile de la Casa de Cultură când el avea 7-87 anișori. În spatele cortinei, el deja prinsese și ceilalți pași ai celorlalți colegi de la alte centre. Mă refer la dansuri populare, dans modern. Încet, încet ne-am cunoscut și am început să colaborăm“, povestește educatorul Valeria Gârliceanu.


Vali este dovada vie a faptului că, atunci când îți dorești cu adevărat un lucru, tot universul complotează pentru a-ți îndeplini dorința. Secretele sunt: răbdarea, curajul, determinarea, ambiția și munca.

Raluca Aida ABBAS este studentă în anul II la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii