Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

ro

05 Jul, 2018 00:00 2492 Marime text
Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, şi primarul Decebal Făgădău au participat la conferinţa pentru eficienţă energetică desfăşurată la Constanţa. Evenimentul a avut loc ieri, în sala Seneca a hotelului Ramada, şi a fost organizat de energynomics.ro, cu sprijinul CCINA Constanţa, prin Enterprise Europe Network Constanţa. Acesta este cel de-al patrulea eveniment din acest an, din seria dedicată eficienţei energetice „Inovaţie şi soluţii verificate pentru eficienţă energetică“ ce se derulează în cadrul campaniei „Eficienţă energetică pentru rezultate care contează“.
 
Printre participanţii la această conferinţă s-au numărat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Irina Nicolau, Departamentul pentru Eficienţă Energetică - ANRE, Andrei Bucur, Business Development Manager - MET România Energy, Adrian Vlăduţ, Application Engineer - Phoenix Contact, Victor Năstase, Industrial Manager - Lubexpert România, Bencze Dénes, manager DynoTeq Technology. De asemenea, au fost prezenţi şi experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice din România şi companii, de la start-up-uri şi IMM-uri, la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţa energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.
 
Energynomics.ro a organizat, în anul 2017, patru conferinţe, cu scopul de a sublinia necesitatea şi beneficiile implementării auditurilor energetice, cu exemple de acţiuni şi tehnologii pentru creşterea eficienţei energetice. În 2018, au fost organizate deja trei conferinţe; pe 14 martie, la Iaşi, pe 26 aprilie, la Cluj-Napoca, pe 22 mai, la Timişoara.
 
„Pentru a rămâne ancoraţi în gestionarea problemelor istorice, în construirea unui prezent ce reprezintă o platformă pentru un viitor, Municipiul Constanţa face parte dintr-un parteneriat şi a depus un proiect prin care îşi propune să aducă inovări în domeniul energetic. Este o provocare şi municipiul Constanţa are 50% şanse să treacă acest proiect. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună într-un termen scurt. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să devină precum Viena în domeniul energetic. Capitolul energetic suferă de încredere. Eu am însă încredere în sistemul energetic naţional, deoarece pe vremuri am avut independenţă energetică şi specialişti. Am încredere în potenţialul oraşului, al judeţului şi al regiunii Dobrogea. Avem un loc unic în România: CNE Cernavodă, parcuri eoliene, Oil Terminal, Rompetrol. Există o clasă bine structurată de oameni de afaceri cu preocupări în domeniul energiei. De asemenea, există, în continuare, mai multe oportunităţi. Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
La rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a subliniat că acest eveniment este unul extrem de important. „Nu facem suficient de multe pentru a explica publicului larg şi mediului de afaceri unele lucruri. Sunt foarte mulţi contrariaţi de faptul că tot încercăm să explicăm de ce este nevoie ca o clădire să fie eficientă din punct de vedere termic. Cred că nu se înţeleg fenomenele - cum se produce energia în România, din ce surse. Există în Uniunea Europeană o iniţiativă interesantă: eticheta ecologică, care se utilizează în diferite domenii, inclusiv în turism. Doar trei hoteluri din România au dobândit această etichetă ecologică, deoarece nu a fost nicio dorinţă de încurajare ca şi alţii să-şi dorească acest lucru. În judeţul Constanţa, hotelul care are această etichetă ecologică este hotelul Saturn din staţiunea cu acelaşi nume“, a menţionat Dănuţ Jugănaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii