Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunere de coroane la Monumentul ostaşilor sovietici din Cimitirul Central Ruşii au cinstit memoria ostaşilor sovietici căzuţi în Al Doilea Război Mondial (galerie foto)

ro

09 May, 2014 00:00 3904 Marime text
9 mai 1945, ziua în care Germania nazistă capitula sub loviturile Forțelor Națiunilor Unite. O zi a victoriei, care a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, un coșmar în care au pierit zeci de milioane de oameni. Cu cei mai mulți morți a plătit însă Rusia.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Victoriei, ieri, Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa a depus coroane de flori la locul înhumării ostaşilor şi ofiţerilor sovietici din Cimitirul Central Constanţa.

La ceremonie au participat consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, reprezentanţi ai Prefecturii Constanţa, ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai Primăriei Constanţa, ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Forțelor Navale, veterani de război, soldați de la Garnizoana Constanța. După intonarea imnurilor naționale ale Federației Ruse și României, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi preotul militar Nicolae Argatu au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. „Peste 55 de milioane de oameni, militari și civili deopotrivă, au pierit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fie pe front, fie din cauza bolilor și a foametei, spun istoricii. Rusia a plătit atunci cu cei mai mulți morți, aproximativ 25 de milioane de oameni“, le-a spus celor prezenţi consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva. Ceremonia a fost urmată de un cocktail care a avut loc la restaurantul Colonadelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii