Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie radicală pentru stoparea pestei porcine! Judeţul Constanţa ar putea fi izolat

ro

28 Jul, 2018 00:00 2469 Marime text

Pesta porcină este o problemă gravă pentru fermierii din judeţul Constanţa. Extinderea virusului la animale este un real pericol la adresa sănătăţii oamenilor, existând riscul să fie afectate marile ferme, ceea ce ar putea avea un impact negativ puternic asupra economiei judeţului, după cum a precizat liderul CJC, Marius Horia Ţuţuianu. 
 
În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a precizat că va purta discuţii la nivel central la Bucureşti pentru a implementa o soluţie radicală.
 
„Începând cu săptămâna următoare, iau în calcul posibilitatea izolării nord-estului judeţului Constanţa, pentru a deratiza, a dezinfecta şi a sacrifica tot ce înseamnă porc, porc mistreţ şi porc casnic din zonă. Chiar dacă o să supăr primari şi fermieri, este alegerea cea mai bună pentru a împiedica răspândirea pestei porcine în restul judeţului“, a spus Marius Horia Ţuţuianu.
 
Citeşte şi: 

Alertă în județul Constanța. Virusul Pestei Porcine Africane, confirmat în două gospodării din localitățile Vadu și Cheia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii