Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:03 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De sfinţii Mihail şi Gavriil, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit un meniu de sărbătoare pacienţilor constănţeni

ro

09 Nov, 2015 00:00 1426 Marime text


Pe data de 8 noiembrie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe sfinţii Mihail şi Gavriil, zi în care se cinsteşte întregul sobor al îngerilor, împreună cu cei doi sfinţi.
 

După tradiţia biblică, arhanghelii fac parte din ceata îngerilor apropiaţi Sfintei Treimi. Mihail este drept căpetenie a „oştirilor cereşti“, fiind cel ce îl pedepseşte direct pe Lucifer, izgonindu-l din cer atunci când s-a răzvrătit împotriva Ziditorului. Arhanghelul Gavriil este „vestitor al tainelor divine“, înger al bunelor-vestiri.
 
Şi pentru pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi pentru cei de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, ziua de duminică a fost una însemnată, graţie societăţii Arimex Comexim 2000 SRL. La micul dejun, pacienţii celor două unităţi sanitare au servit ceai cu lămâie, margarină, telemea, brânză de vaci, caş proaspăt de vacă, parizer, brânză topită, pate de ficat, iar la supliment  - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Masa de prânz a fost şi ea demnă de sărbătoarea de duminică. Pacienţii au primit borş lipovenesc de crap, supă de pasăre cu găluşte, supă pescărească de peşte, supă de legume cu fulgi de ou, păstrăv la cuptor cu legume şi lămâie, chefal la tavă cu cartofi natur şi lămâie, piept de pui la grătar cu cartofi natur, friptură de pui şi cartofi la cuptor, cartofi copţi cu brânză de vaci. La desert, pacienţii au primit compot de mere şi mere coapte cu stafide. Pentru cină, bucătarii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit ceai cu lămâie, salată orientală cu friptură de pui la tavă, mămăligă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, ficăţei de pui la cuptor, mămăligă cu brânză telemea şi smântână, budincă de paste cu brânză de vaci, spaghete gratinate cu pulpe de pui la cuptor, spaghete cu brânză de vaci, iar la desert - biscuiţi. Şi fiindcă a fost zi de mare sărbătoare creştină, preoţii Gigi Cristea şi Iulian Nedelcu au sfinţit toate bucatele.


 
„Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi rugăm pe bunul Dumnezeu şi pe Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Se ştie că fiecare dintre noi avem câte o prezenţă: în dreapta - îngerul păzitor şi în stânga - vrăjmaşul diavol. Îngerul ne îndeamnă la bine, vrăjmaşul la rău. Pe aceşti îngeri păzitori, fraţi creştini, să-i chemăm mereu în sprijinul nostru, în viaţa noastră de toate zilele şi să ne gândim că, aşa cum conştiinţa noastră ne spune când facem bine şi când facem rău, tot aşa şi acest înger al lui Dumnezeu, îngerul păzitor al vieţii noastre, ne inspiră gândurile bune, frumoase şi mântuitoare şi simţim în conştiinţa noastră că suntem îndemnaţi, îmboldiţi la un lucru sfânt, la un lucru bun. Fie ca Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril să fie veşnic rugători şi sprijinitori ai noştri către Părintele din ceruri“, a declarat Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii