Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfânta Maria Mică, meniu delicios oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

08 Sep, 2016 00:00 3253 Marime text
Creştin-ortodocşii prăznuiesc astăzi Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare religioasă cunoscută în popor ca Sfânta Maria Mică. Din păcate, nu toţi se pot bucura de această zi în sânul familiei. Printre aceştia se numără şi pacienţii internaţi în unităţile medicale din Constanţa. Arimex Comexim 2000 SRL, firma care prepară hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, s-a gândit la situaţia lor, şi, ca de fiecare dată, a avut grijă să pregătească un meniu special.
 
Astfel, la micul dejun, pacienţii vor avea parte de ceai cu lămâie, margarină, unt, gem, pate de ficat de porc, telemea, brânză de vaci, salam Victoria,
crenvurşti de pui, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Bucate delicioase vor fi şi la masa de prânz. Astfel, pacienţii de la cele două unităţi sanitare vor fi serviţi cu supă de pasăre cu găluşte, supă ţărănească de văcuţă, borş de pipote dres cu smântână, borş de crap românesc, supă de zarzavat cu orez, supă de legume cu fulgi de ou, friptură din piept de pui la cuptor şi piure de cartofi, friptură de văcuţă la tavă şi cartofi la cuptor cu unt şi rozmarin, cotlet de porc la tavă şi piure de cartofi, varză à la Cluj, friptură de pui la tavă şi pilaf cu ciuperci, cartofi copţi cu brânză de vaci, salată de varză albă cu morcov, salată de sfeclă roşie, salată de castraveţi muraţi şi salată de roşii. La desert, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit tartă cu brânză de vaci ş stafide, plăcintă cu mere, mere coapte şi compot de prune.
 
Cât priveşte cina, pacienţii vor avea în meniu mămăliguţă cu brânză proaspătă de vaci şi smântână, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, tortellini cu sos de smântână, pulpe de pui la cuptor cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă, friptură de pui la cuptor şi pilaf cu legume, spaghete gratinate cu friptură de pui la tavă, ravioli cu carne, sos de roşii şi caşcaval, iar la desert, biscuiţi.
 
„În numele tuturor pacienţilor, mulţumim inimoaselor echipe Dobrogea Grup SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe şi Smithfield Prod SRL pentru grija şi sprijinul permanent acordate. Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi ne rugam ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească şi spor în toate, iar celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria le urăm cu drag la mulţi ani!“, a transmis Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii