Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 iunie, fostii detinuti politici vor avea din nou gratuitate pe autobuze

ro

27 May, 2010 03:38 2875 Marime text
cap_9.jpgDe la 1 iunie, foştii deţinuţi politici, persoanele strămutate, dar şi constănţenii care au suferit persecuţii în timpul regimului comunist vor beneficia din nou de abonament gratuit pentru transportul în comun.

Astfel, pensionarii, beneficiari ai Legilor 118/1990 (deţinuţi politici) şi 189/2000 (strămutaţi şi persecutaţi politic), cu pensii până la 800 de lei, pot să-şi procure abonament lunar gratuit de la toate chioşcurile de abonamente RATC pe baza ultimului cupon de pensie şi a buletinului de identitate.

În urmă cu o săptămână, Regia Autonomă de Transport în Comun anunţa că, din cauza datoriilor mari acumulate de către Casa Judeţeană de Pensii Constanţa la decontarea abonamentelor acestui tip de beneficiari, nu mai poate suporta astfel de cheltuieli.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun, Dumitru Coiciu, a anunţat într-o conferinţă de presă că de la începutul lunii viitoare persoanele deportate şi deţinuţii politici nu vor mai beneficia de transport gratuit din cauză că din luna octombrie, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa refuză să deconteze valoarea abonamentelor.

Din această cauză, Regia Autonomă de Transport în Comun a început cu Casa Judeţeană de Pensii Constanţa atât un proces penal, cât şi unul civil, pentru recuperarea creanţelor. Mai exact, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa datorează RATC-ului 36 de miliarde de lei vechi pentru legitimaţiile de călătorie de care beneficiază persoanele deportate şi deţinuţii politici.

Mai mult decât atât, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun, Dumitru Coiciu, afirmă că din acest motiv, de la începutul anului, angajaţii au primit salarii mai mici şi chiar au intrat în concediu fără plată. „Am fost nevoiţi să reducem numărul de maşini de pe trasee şi chiar să tăiem angajaţilor bonurile de masă", adaugă directorul RATC.

În Constanţa, la ora actuală sunt 5200 de beneficiari ai Legilor 118/1990 şi 189/2000 care trebuie să beneficieze de aceste drepturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 27 May, 2010 07:07 Ratc-ul traieste doar din ceea ce primeste de la casa de pensii. ce salariu are domnul coiciu? sa aiba curaj sa ne spuna. si el este bugetar? de ca sa suporte toata lumea aceste abonamente? de ce primaria acorda abonamente celor cu pensii sub 800 de lei? de unde bani?