Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi la Universitatea Ovidius Poziţia rectorului Epure faţă de admiterea în funcţie de mediile din liceu

ro

24 Apr, 2013 00:00 2133 Marime text
Până anul acesta, algoritmul admiterii la facultate era următorul: media obţinută la probele examenului de bacalaureat şi media la examenul de admitere. Dar absolvenţii de liceu din acest an au parte de o surpriză de proporţii: Ministerul Educaţiei Naţionale a propus ca, la admiterea la facultate, să se ţină cont şi de mediile din liceu. Acest anunţ vine după ce fostul ministru, Daniel Funeriu, stabilise că admiterea poate fi prin concurs sau pe baza mediei de la bacalaureat, eliminând posibilitatea de a fi luate în calcul rezultatele din timpul liceului.
 
Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial, la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenţa şi/sau notele din anii de studii, după caz, conform propriei metodologii. Conform deciziei din această lună, universităţile îşi pot asuma modalitatea de admitere în propriile facultăţi, respectiv pe bază de concurs sau în funcţie de mediile din liceu ori a rezultatelor de la bacalaureat. Ideea conducerii Ministerului Educaţiei nu este nouă, admiterea la facultate în acest mod fiind practicată de universităţi în urmă cu aproximativ 10 ani.
 
Cum va fi admiterea la Universitatea Ovidius?
 
Rectorul Universităţii Ovidius, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, a precizat că facultăţile au autonomie şi pot decide ce pondere va avea la admitere media de la liceu. „La noi, la Universitatea Ovidius, media din liceu se folosea la concursul dosarelor, pentru departajarea a doi candidaţi care aveau aceeaşi medie de admitere. Acum, decanii iau în calcul ca un procent la admitere să revină mediei de la bacalaureat şi alt procent – mediei din liceu”, a declarat prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure.
 
Elevii, nemulţumiţi de decizia ministerului
 

Propunerea Ministerului Educaţiei nu este nici pe placul elevilor, nici al părinţilor care susţin că modificarea este tardivă şi îi va încurca pe elevi. Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei Naţionale păstrarea ca modalităţi de admitere în învăţământul universitar a mediei/notelor obţinute la probele examenului de bacalaureat şi a examenului de admitere, organizat de către facultăţi, în baza propriei metodologii. Astfel, facultăţile vor fi nevoite să menţină standardele calitative ridicate, prin evaluarea corectă a nivelului de pregătire al elevilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii