Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum îi face Mazăre pe plac lui Teodosie Arhiepiscopia Tomisului schimbă locul unei viitoare capele din Mamaia

ro

03 Mar, 2014 00:00 2599 Marime text
Care alegorice, fete frumoase, muzică stridentă, cluburi de noapte, beizadele şi maşini de lux -sunt câteva dintre caracteristicile staţiunii Mamaia. Staţiunea în care s-au plimbat, vara trecută, şi personajele, cărora le-a dat viaţa edilul Mazăre - Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor, Suleyman Magnificul, se va lăuda cu lăcaşe de cult.
 
Unul dintre proiectele de hotărâre, inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa din 5 martie este „Proiectul privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 270 de mp, situat în municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, zona Vila 14 – hotel Ovidiu Arhiepiscopiei Tomisului, în vedera construirii unei capele. În proiectul de hotărâre se precizează şi faptul că „începând cu data prezentei hotărâri, HCL nr. 235/18.09.2013 privind transmiterea dreptului de folosinţă, pe perioada construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 270 de mp situat în zona hotelului Mercur Minerva, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii unei capele, se abrogă”. „Luând în considerarea adresa Arhiepiscopiei Tomisului, înregistrată la primăria Constanţa cu nr. 154562/5.12.2013 prin care se solicită modificarea amplasamentului terenului ce face obiectul HCL 235/18.09.2013 privind transmiterea dreptului de folosinţă asupra terenului de 270 mp situat în staţiunea Mamaia, zona hotel Mercur Minerva, Arhiepiscopiei Tomisului, supunem dezbaterii plenului Consiliului Local al municipiului Constanţa, proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosinţă asupra terenului de 270mp situat în staţiunea Mamaia, zona Vila 14 – hotel Ovidiu Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii unei capele”, se spune în raportul Proiectului de hotărâre.
 
Ce votau consilierii în septembrie 2013
 
Reamintim că pe 18 septembrie 2013, consilierii locali au votat proiectele de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosinţă a două terenuri din staţiunea Mamaia Arhiepiscopiei Tomisului. Este vorba despre transmiterea dreptului de folosinţă, pe perioada existenţe construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 270 mp, situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, zona hotel Mercur Minerva, şi a altui teren de 443 mp, situat în zona hotelului Perla, Arhiepiscopiei Tomisului. Iniţiatorul ambelor proiecte de hotărâre primarul Radu Mazăre. La acea vreme, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat că bisericile care se vor construi în Mamaia nu se află lângă cluburi de striptease, baruri sau restaurante. „Nici nu ştiu ce-i aia striptease”, a declarat IPS Teodosie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii