Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu rang de secretar de stat Cine este Romeo-Florin Nicolae, cel care a preluat conducerea Direcţiei Antifraudă (documente)

ro

03 Aug, 2013 00:00 10078 Marime text
Romeo-Florin Nicolae, şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, joi, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înfiinţatei Direcţii Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor.

El va avea statutul de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală. La jumătatea lunii iunie, Romeo-Florin Nicolae a fost numit şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor din postul de director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF. Acesta a lucrat ca şi consilier la Direcţia Generală ANAF de Coordonare Inspecţie Fiscală, iar ulterior a fost avansat în postul de director general adjunct. Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

Ce averi are noul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Potrivit declaraţiei de avere completate în anul 2013, Romeo-Florin Nicolae şi soţia sa deţin patru terenuri intravilane de 5.933 mp, 1.260 mp, 899 mp şi, respectiv, 537 mp. Trei dintre terenuri sunt situate în judeţul Prahova, iar unul în judeţul Sibiu. La acestea se adaugă două apartamente de 115, 91 mp şi, respectiv, 50, 36 mp, dar şi o casă de 302 mp. În garaj, Romeo-Florin Nicolae ţine două maşini un BMW, fabricat în 2011, şi un Peugeot, fabricat în 2007. În 2011, acesta a câştigat suma de 9.700 euro din vânzarea unui autoturism către o persoană fizică. În conturi bancare, Romeo-Florin Nicolae are 19.409 euro şi 28.319 lei. În anul fiscal 2011, acesta a realizat venituri salariale în suma de 67.163 lei, iar soţia sa de 61.473 lei de la DGFP Prahova. La acestea se adaugă şi suma de 1.008 lei, care reprezintă alocaţia copiilor minori. Din declaraţia de interese aflăm că  Romeo-Florin Nicolae este membru în AGA a Loteriei Române, de unde a obţinut un venit de 94 de lei.

Cu ce se va ocupa Romeo-Florin Nicolae 

Potrivit Hotărârii nr. 520 din 24.07.2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, agenţia este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului. Preşedintele Agenţiei răspunde în faţa ministrului finanţelor publice pentru întreaga sa activitate. În exercitarea atribuţiilor sale, preşedintele Agenţiei emite ordine, în condiţiile legii.
Preşedintele Agenţiei are calitatea de ordonator secundar de credite şi poate delega această calitate către secretarul general, vicepreşedinţi sau funcţionari publici de conducere, în condiţiile legii. Prin actul de delegare se precizează limitele şi condiţiile delegării. Răspunderile şi atribuţiile celor 3 vicepreşedinţi se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei. Preşedintele Agenţiei reprezintă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în relaţia cu terţii. Prin ordin al preşedintelui Agenţiei unele atribuţii pot fi delegate, în condiţiile legii. Prin actul de delegare se vor preciza limitele şi condiţiile delegării. Preşedintele Agenţiei îndeplineşte şi alte atribuţii specifice, stabilite prin alte acte normative, precum şi alte atribuţii stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice. În cazul în care preşedintele Agenţiei, din motive întemeiate, nu îşi poate exercita atribuţiile, îl deleagă prin ordin pe unul dintre cei 3 vicepreşedinţi să exercite aceste atribuţii, cu informarea ministrului finanţelor publice.
În cazul în care unul dintre vicepreşedinţii Agenţiei, din motive întemeiate, nu îşi poate exercita atribuţiile, acestea vor fi delegate către unul dintre ceilalţi 2 vicepreşedinţi.  Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice sunt conduse de un director general, funcţionar public, numit prin ordin al preşedintelui Agenţiei, cu avizul consultativ al ministrului finanţelor publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii