Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"CTV dăruieşte" (video)

ro

15 Jan, 2011 00:00 2271 Marime text
familii_campanie_1.jpgFamiliile ajutate de campania CTV DĂRUIŞTE au păşit în noul an cum nu se poate mai bine. Toţi au avut parte de sărbători cum nu credeau că vor avea vreodată, cu lumină în case, cu daruri sub pomul de craciun şi cu o masă îmbelşugată.

De fapt cele 5 familii se bucură în continuare de cadourile primite: haine, încălţăminte, rechizite şi alimente, precum şi lemne şi materiale de construcţie. "CTV dăruieşte" a readus în sufletele acestor oameni speranţa că şi vieţile lor pot fi mai bune, iar în noul an totţi au păşit cu încrederea că, dacă există voinţă, orice e posibil.
Cinci familii. Cinci poveşti cumplite de viaţă. Părinţi şi copii care, până nu demult, nu aveau ce să pună pe masă, care adormeau nemâncaţi, care îşi suflau în palme de frig în cămăruţele care le ţin loc de casă. Oameni pentru care bucuria şi zâmbetul păreau pierdute în ceaţa unor timpuri prea grele. Copii care i-au scris la nesfârşit lui Moş Crăciun, chiar dacă până acum el nu a ajuns niciodată la ei.
Pentru aceşti oameni, postul nostru de televizuiune a demarat la sfârşitul anului trecut campania umanitară "CTV dăruieşte!" prin care şi-a propus să dea viaţă unui Crăciun de poveste, unor sărbători de iarnă aşa cum n-au visat niciodată.
La trei săptămâni după finalizarea campaniei, o echipă CTV a vizitat toate cele cinci familii, pentru a afla cum au petrecut sărbătorile de iarnă şi cu ce gânduri au păşit în noul an. Pe toţi i-am găsit cu o altă stare de spirit, mult mai veseli şi încrezători.
Familia Radu din Dorobanţu vorbeşte cu recunoştinţă despre gestul făcut pentru ei. Ptr copii mai ales, campania a avut un impact emoţional major. Cu zâmbetul pe buze i-am găsit şi pe membrii familiei Ştefan, din Siminoc. Sărbătorile de iarnă le-au petrecut de data aceasta la căldura sobei, lângă un brad luminat, sub care moş crăciun a aşezat o mulţime de daruri.
Prin intermediul campaniei "CTV Dăruieşte", la această familie au ajuns şi doi oameni de afaceri care, impresionaţi de situaţia precară, au donat suma de 5.000 de lei. Din aceşti bani, familia din Siminoc s-a racordat la sistemul de energie electrică, după ce, vreme de mai bine de 12 ani, a trăit în beznă. În satul Galeşu din comuna Poarta Albă i-am găsit pe cei patru copii ai familiei Bucatariu jucându-se. Cei mici sunt şi acum extrem de încântaţi de cadourile primite. Familia Bucatariu este norocoasă. Sensibilizat de campania CTV Dăruieşte, primarul din localitate a făcut demersurile necesare ptr ca oamenii să primească un teren, pe care să-şi ridice anul acesta o casă. În comuna Cumpăna, familiei Tămâianu încă nu îi vine să creadă că a petrecut un Crăciun ca în poveşti. Mama copiilor vorbeşte emoţionată despre ceea ce a însemnat pentru membrii familiei campania CTV dăruieşte.
Familia Arapaşu din Agigea priveşte în urmă cu emoţie. A fost primul Crăciun departe de sărăcie, de foame şi de tristeţe.

SINCRON: dna Arapaşu: A fost primul Crăciun mai bine, mai bogat, cu mâncare, cu dulciuri pentru copii, cu pomul de Crăciun. Revelionul a fost la fel. De data asta, chiar nu ne-a lipsit nimic.
Cele cinci familii ajutate de campania CTV DĂRUIEŞTE mulţumesc în fiecare zi oamenilor care nu i-au uitat şi care le-au întins o mână de ajutor atunci când au avut nevoie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii