Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condusă pe ultimul drum în aplauze Profesoara Claudia Dobrin va trăi prin elevii pe care i-a îndrumat şi sprijinit (galerie foto)

ro

05 Apr, 2016 00:00 3877 Marime text


După o luptă cu o boală necruţătoare, profesoara de fizică de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Claudia Dobrin s-a stins din viaţă, lăsând în urmă o mare de durere şi tristeţe. Ieri, familia, colegii, elevii - actuali şi foşti -, inspectorii şcolari şi tot cei care au cunoscut-o, respectat-o, iubit-o şi apreciat-o au condus-o pe ultimul drum. După oficierea slujbei religioase la Biserica Greacă „Schimbarea la faţă“, cortegiul funerar a ajuns în faţa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, unde elevii şi colegii l-au întâmpinat în ropote de aplauze. „O vom ţine minte mereu cu zâmbetul pe buze, plină de optimism şi iubită de toţi cei care au cunoscut-o“, a spus cineva din mulţime. Claudia Dobrin îşi va dormi somnul de veci la Cimitirul Central din Constanţa.


 
Prof. Claudia Dobrin preda de 12 ani fizică la Colegiul „Mircea cel Bătrân“, unde a şi absolvit. Dedicată meseriei de dascăl, Claudia Dobrin a obţinut rezultate extraordinare cu elevii săi, care au câştigat numeroase medalii la olimpiadele naţionale şi internaţionale de fizică. Unul dintre aceştia este şi fiul său, George Costin Dobrin, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Mircea cel Bătrân“. Olimpic internaţional, George Costin era mândria şi bucuria ei. Recent, băiatul a împlinit 18 ani şi a fost deja admis la Columbia University din New York, aşa cum visa încă de acum doi ani.
 

„Este una dintre cele mai performante profesoare din unitatea noastră şcolară. Este absolventă a acestui liceu, este cadru didactic de mai bine de 12 ani în colegiul nostru şi are una dintre cele mai strălucite performanţe obţinute cu elevii, atât la gimnaziu, cât şi la liceu, la una dintre cele mai frumoase, dar şi cele mai dificile materii“, spunea, acum ceva timp, directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ prof. Vasile Nicoară.

„Lumină veşnică. Pace veşnică…“

Din păcate, Claudia Dobrin a pierdut lupta cu cancerul, luptă care a durat şase ani. Pe pagina de Facebook creată de elevii colegiului pentru a o ajuta pe dirigintă, cei care au cunoscut-o îi deplâng dispariţia. „Doamna dirigintă nu mai e... Dumnezeu să o ierte!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace! Tare dragă mi-aţi fost, doamna profesoară!“, „Să se odihnească în pace! O să îmi aduc aminte mereu de spiritul ei vesel“, „O veste şocantă, nu am ştiut de boala cu care se lupta. Mi-a predat doar un an, în urmă cu 15 ani, dar m-a impresionat caracterul ei puternic şi vesel. Dumnezeu să o odihnească în pace!“, „Dumnezeu să o odihnească în pace! O să îmi amintesc mereu de ea plină de energie, căldură şi veselie!“, „Nu pot să cred şi nu voi putea să mă gândesc niciodată că DOAMNA DOBRIN nu mai este printre noi, deşi durerea e imensă. Dânsa va trăi prin elevii pe care i-a sprijinit cu tot ce a avut mai bun şi care au devenit oameni deosebiţi, studenţi la universităţi de top din lume, cei mai buni profesionişti. Sunt convinsă că va fi îngerul lor păzitor pe viitor. Va iubim, Doamna Dobrin“, „Dragă Diriga, mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru copiii noştri şi ai făcut numai bine, cu înţelepciune, bucurie, optimism şi mult suflet ai modelat Oameni buni. Mulţumim! Lumină veşnică. Pace veşnică. Condoleanţe familiei“, „Dumnezeu să o odihnească în pace! Mare păcat! Un om minunat!“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii