Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC si comunitatile locale, impreuna impotriva abandonului scolar

ro

30 Mar, 2010 03:26 1606 Marime text
Aleşii judeţeni aprobă, în şedinţa de mâine, Acordul de parteneriat revizuit pentru implementarea proiectului „Porţi închise abandonului şcolar".

Potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului Judeţean, proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii". În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Constanţa s-a aliat cu mai multe autorităţi locale şi instituţii de învăţământ din judeţ, în scopul accesării unor fonduri europene pentru prevenirea abandonului şcolar. Partenere în proiect, alături de CJC, sunt: Consiliile Locale Chirnogeni, Crucea, Cobadin, Cumpăna, Mircea Vodă, Şcolile de Arte şi Meserii din Chirnogeni şi Crucea, Grupul Şcolar Cobadin, şcolile cu clasele I-VIII din Cumpăna şi din Mircea Vodă, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale CENTRAS, Universitatea „Ovidius" Constanţa - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Doar instituţia judeţeană contribuie financiar la acest proiect, cu o co-finanţare de 31.418 lei (2% din proiect) şi cu 212.675 lei, reprezentând TVA-ul aferent.

Potrivit expunerii de motive, acest proiect urmăreşte să faciliteze tranziţia de la şcoală la locul de muncă prin creşterea relevanţei educaţiei, a formării profesionale şi prin îmbunătăţirea nivelului de calificare. Un alt obiectiv este prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, prin menţinerea sau reintegrarea în sistemul educaţional a elevilor care prezintă risc de abandon timpuriu al şcolii. Se intenţionează perfecţionarea a 50 de cadre didactice din învăţământul rural, prin efectuarea unor cursuri de formare continuă şi înfiinţarea unor centre comunitare de asistenţă educaţională care să deservească 150 de copii cu risc de abandon şcolar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 31 Mar, 2010 10:35 Neluarea in seama , nepunerea in discutie si nerezolvarea problemei COPIILOR SCOLARI ,lasati singuri in casa cat timp parintele,parintii sau persoanele care ii au in ingrijire sunt la un LOC DE MUNCA de 8 ore,de catre persoanele acreditate oficial de a le proteja ,cum sunt CJC Constanta si DGASPC Constanta ,consider ca ,aceste institutii ale statului roman sunt supuse unui tratament psihiatric folosit in SISTEMUL DE CITIRE A GANDURILOR ce functioneaza, de cel putin 4-5 ani de zile, pe teritoriul orasului HARSOVA de Constanta,care poate INFLUIENTA POZITIV sau NEGATIV deciziile unor persoane publice din viata sociala,politica si privata.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 31 Mar, 2010 09:48 NU INTELEG de ce toata lumea se gandeste numai la ABANDONUL SCOLAR si absolut nimeni NU SE GANDESTE sila COPIII lasati SINGURI IN CASA ??? Consider ca se evita ,cu buna stiinta APLICAREA LEGII .respectiv art.314 din Codul Penal.