Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a scris Raluca Turcan, ieri, după vizita de lucru de la Constanța. Ce a constatat aici

ro

19 Feb, 2021 06:31 3546 Marime text
  • Ieri, ministrul muncii Raluca Turcan, a făcut o vizită la mai multe instituții din clădirea în care se află Casa Județeană de Pensii, AJPIS și ITM.
 
La plecare oficialul Guvernului a scris pe pagina sa de Facebook, de altfel le spusese și ziariștilor că „a discutat la Casa Județeană de Pensii și la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială din Constanța despre stadiul derulării celor două proiecte importante pe care le-am demarat: evaluarea dosarelor de pensii și campania de identificare a profilului persoanelor vulnerabile, beneficiare de ajutor social”.
 
Turcan a mai spus că „softul care ne permite colectarea tuturor datelor din dosarele de pensii este aproape de finalizare, urmând ca toate cele 5 milioane de pensii din sistemul public să fie recalculate în baza datelor colectate după parcurgerea etapei evaluării dosarelor”.
 
Iată ce a mai scris pe pagina sa de Facbeook Turcan:
 
- O altă veste bună este că, la Casa Județeană de Pensii din Constanța, mare parte din dosarele de pensii ale agricultorilor au deja o componentă informatizată. Am încredere că evaluarea celor 250 000 de dosare ale agricultorilor existente la nivel național, aflate marea majoritate în format letric, se va realiza în timp rezonabil și că vom putea finaliza în termen evaluarea celor 5 milioane de dosare de pensii – acțiune în premieră în România.
 
 - La AJPIS Constanța, am evaluat stadiul campaniei privind persoanele vulnerabile și am analizat situația celor care pot fi îndrumați să intre pe piața muncii.
 

„Informațiile din teren confirmă, o dată în plus, necesitatea acestei campanii.

Profilul persoanelor vulnerabile din România este mult mai complex decât ar putea părea la o privire superficială, iar cei 142 de lei din ajutorul social sunt insuficienți pentru a le acorda sprijin.

Avem nevoie de o asistență socială integrată: educație pentru copii, servicii sanitare, îngrijire la domiciliu, call center pentru servicii sociale sau medicale de urgență, centre medico-sociale”, mai spune ministrul muncii.

 
„Obiectivul principal al acestei campanii este să avem o asistență socială europeană în România, să dirijăm resursele statului exact către acele categorii care au cu adevărat nevoie de sprijin și să oferim servicii sociale de calitate”, a scris Turcan.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii