Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 21 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA Constanţa, partener alături de CCI Dobrich Proiectul RESPONS vine în ajutorul patronilor de hoteluri şi de restaurante mici

ro

23 May, 2014 00:00 1091 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în calitate de partener, are în implementare proiectul „Alianţa competenţelor responsabile pentru managementul sustenabil al hotelurilor şi restaurantelor mici / RESPONS“, finanţat de Uniunea Europeană, prin programul Leonardo da Vinci - Lifelong Learning.

În cadrul acestui proiect, care a fost lansat pe 1 noiembrie 2013, partenerii din şapte ţări (România, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Spania) vor încerca să se ocupe de probleme ce ţin de creşterea calităţii, a activităţii şi a varietăţii serviciilor turistice, de rolul important al tehnologiilor informaţionale şi al comunicaţiilor în hoteluri, referitoare la căutarea, planificarea şi realizarea călătoriilor, dar şi de furnizarea de servicii sigure şi de bună calitate. Directorul general al CCINA, Dănuţ Jugănaru, a prezentat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, obiectivele şi rezultatele aşteptate ale proiectului. „Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea unui nou profil profesional al proprietarilor de hoteluri şi de restaurante mici, dar şi identificarea nevoilor legate de competenţele şi cerinţele de calificare. La acestea se adaugă actualizarea competenţelor specifice prin dezvoltarea unui set de criterii şi a unei noi curricule comune, dezvoltată pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii. Altfel spus, patronii de hoteluri şi de restaurante mici se confruntă cu probleme specifice, legate de personal. Aceştia angajează puţine persoane, care trebuie să facă mai multe lucruri odată. Proiectul va încerca să schimbe aceste realităţi. Partenerii vor încerca să aducă ce este mai bun în acest domeniu din ţările partenere şi să-i determine pe patronii de hoteluri şi de restaurante mici să schimbe ceva“, a explicat Dănuţ Jugănaru.

Dintre rezultatele aşteptate după implementarea proiectului, enumerăm: analiza competenţelor din sectorul HORECA în baza unor studii efectuate la nivel naţional (în Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România şi Spania), crearea unor standarde de calificări pentru profesiile de „manager de restaurant“ şi „manager de hotel“, precum şi curricula comună pentru învăţământul non-formal. Nu în ultimul rând, sunt urmărite şi elaborarea kitului informativ RESPONS pentru management responsabil social şi sigur al IMM-urilor din sectorul HORECA, dar şi  organizarea de seminarii naţionale şi conferinţe europene pentru managementul responsabil social al hotelurilor şi al restaurantelor mici. Perioada de implementare a proiectului este de doi ani (1 noiembrie 2013 - 31 octombrie 2015). Liderul de proiect este Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, iar parteneri sunt Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi reprezentanţi din Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Spania.

Ti-a placut articolul?

Comentarii