Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât mai costă hectarul de teren arabil din apropierea Constanţei

ro

16 Oct, 2013 00:00 8020 Marime text
Terenurile extravilane, fără utilităţi şi drumuri de acces, nu mai prezintă interes pentru cumpărătorii constănţeni.
În perioada de boom imobiliar, aceste proprietăţi reprezentau investiţii profitabile, preţul lor creştea de la an la an şi puteau fi revândute, în scurt timp, cu un profit garantat.

 
Odată cu venirea crizei, lucrurile s-au schimbat radical pe piaţa terenurilor: cei care achiziţionează sunt clienţi finali, interesaţi să construiască în viitorul apropiat. Ca urmare, 84% dintre posibilii cumpărători vor terenuri intravilane. Terenurile extravilane sunt semnificativ mai ieftine decât cele intravilane, iar cumpărătorii pot economisi câteva mii de euro, dacă aleg această variantă. Pe siteurile de imobiliare poţi găsit o ofertă bogată de anunţuri de vânzare de terenuri extravilane. Spre exemplu, un proprietar vinde un teren extravilan din Ovidiu în suprafaţă de 13.046 mp la preţul de 143.500 euro. Un alt teren extravilan poate fi achiziţionat la Moviliţa. Este vorba despre un teren de 8.540 mp, construibil cu deschidere la păşunea localităţii Moviliţa. Este situat la intrarea în localitate la 200m de intravilan şi 150m de electricitate. Preţul cerut pentru acest teren este de 27.000 euro. Un alt anunţ se referă la un teren de cinci hectare situat în Medgidia. Terenul este situat pe partea stângă a şoselei naţionale (E81, 22C la jumătatea distanţei dintre 224 şi 222; Bucureşti - Constanţa) peste drum de limita nordică a municipiului Medgidia. Dispune de acces la toate facilităţile: electricitate, apă potabilă, apă pentru irigaţii, canalizare.

Deschiderea la şosea este de aproximativ 300 m, carte funciară. Foarte bun pentru construcţii de folos general. Preţul cerut este de 4 euro pe mp. Un teren de 30.000 de mp, situat în extravilanul oraşului Năvodari, poate fi cumpărat cu 1.500 de euro. Şi în extravilanul comunei Cumpăna există zeci de terenuri care îşi aşteaptă cumpărătorii. Spre exemplu, un teren extravilan de 500 mp, având un front stradal de 17 metri. Preţul la care poate fi achiziţionat acesta este de 8.900 de euro. Un teren extravilan situat în zona Palazu Mic poate fi cumpărat cu 35.000 de euro. Un alt anunţ se referă la un teren extravilan de 7.500 mp, situat în zona municipiului Constanţa, lângă autostradă, în dreptul localităţii Valu lui Traian. Acesta poate fi cumpărat la preţul de 135.00 euro. Cu 30.000 de euro poţi deveni proprietar al unei suprafeţe de 39.000 mp, în zona satului Poiana. În comuna Istria, un teren extravilan de 65.000 mp, cu o deschidere stradală de 90 de metri, se vinde la preţul de 3.500 euro. Alte 10 hectare de teren extravilan din zona oraşului Băneasa se vând la preţul de 2.200 de euro. Totuşi constănţenii care doresc să achiziţioneze un teren extravilan la un preţ mai mic pot negocia cu proprietarii şi obţine un preţ convenabil pentru ambele părţi. Informaţiile despre anunţurile de vânzare a terenurilor extravilane de pe siteul http://www.constantaimobiliare.ro/anunt/55426/terenuri-teren-extravilan-de-vanzare-in-Baneasa-Constanta.html.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii