Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va fi ranfluată nava împingător Dunafoldvar?

ro

11 Apr, 2014 00:00 1606 Marime text
Săptămâna trecută, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, în zona localității Poarta Albă, ardea şi se scufunda nava-împingător Dunafoldvar, care avea în tancurile de combustibil peste 90 de tone de motorină. A trecut o săptămână, iar Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) nu au întreprins încă nimic pentru ranfluarea navei. Ba mai mult, aşteaptă ca acest lucru să-l facă agentul ungur al navei scufundate.
 

Directorul executiv al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) Constanța, Daniel Georgescu, a declarat că utilajele necesare ranfluării navei împingător Dunafoldvar încă nu au ajuns din Ungaria. „Agentul navei a trimis asiguratorului din Austria mai multe oferte primite.

În cazul în care se va ajunge la un acord, utilajele ar putea ajunge la Poarta Albă. Iar lucrările de ranfluare ar putea dura până la şase zile“, a spus, ieri, directorul Daniel Georgescu. Reamintim că nava împingător Dunafoldvar, sub pavilion Ungaria, s-a scufundat sâmbătă, 5 aprilie, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră la kilometrul 29+500, în zona localității Poarta Albă, după ce echipajele de pompieri, de pe apă și de pe mal, s-au luptat mai bine de 12 ore să stingă un incendiu ce izbucnise la bord, în timp ce vasul tranzita magistrala de navigație. În zonă a fost instalată o rețea dublă de baraje Depol, flotante, pentru a împiedica scurgerea de hidrocarburi, nava având în tancurile de combustibil peste 90 de tone de motorină. Incendiul a izbucnit în seara zilei de vineri 4 aprilie, la împingătorul sub pavilion unguresc, cu şapte marinari la bord, care transporta şase barje cu minereu de fier pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, în dreptul localităţii Poarta Albă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii