Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bun pentru afaceri, bun pentru mediu CCINA şi Innovation Norway au lansat programul „Inovare în industria verde” (galerie foto)

ro

22 Mar, 2013 00:00 1748 Marime text
Agenţia guvernamentală Innovation Norway şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură au lansat, ieri, la Constanţa, programul „Inovare în industria verde”, finanţat prin granturile acordate de Spaţiul Economic European şi Norvegia pentru perioada 2009 - 2014.

La eveniment au luat parte peste 50 de reprezentanţi ai companiilor constănţene, care s-au arătat interesaţi de această oportunitate de finanţare. Printre cei prezenţi s-au aflat Dănuţ Jugănaru, preşedintele CCINA, Ani Merlă, director în cadrul Primăriei Constanţa, precum şi Knut Ringstad, din partea Innovation Norway. Programul, în valoare de 24 de milioane de euro, are drept scop ecologizarea industriilor existente şi inovarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial verde şi se adresează în principal companiilor private, dar şi organizaţiilor neguvernamentale din România care dezvoltă activităţi eco-inovatoare în zone mai puţin dezvoltate din România. Activităţile eligibile sunt dezvoltarea, implementarea, investiţiile şi activităţile de instruire din domeniul tehnologiilor cu impact redus asupra mediului, produsele şi serviciile eco-inovative, reducerea şi refolosirea deşeurilor, iniţiativele legate de eficienţă energetică şi folosirea în mai mare măsură a energiei regenerabile în activităţile întreprinderilor, precum şi o eficienţă crescută a resurselor prin inovarea sistemelor şi proceselor în derularea activităţilor. Doar întreprinderile private româneşti şi ONG-urile pot transmite propuneri pentru proiect.

De asemena, sunt încurajate şi proiectele în parteneriat între entităţi din România şi din Norvegia. Mai mult, un Fond pentru Sprijinirea Relaţiilor Bilaterale, în valoare de 215.000 euro, va fi pus la dispoziţia celor interesaţi pentru facilitarea proiectelor în parteneriat. „Avem atâtea de făcut în România pentru a înverzi sectoarele economiei, inclusiv peisajul. Vă încurajez să aplicaţi la acest fel de proiecte!”, le-a spus celor prezenţi Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA. La rândul său, Ani Merlă, reprezentantul Primăriei Constanţa, a precizat că Zona Metropolitană are nevoie de astfel de proiecte de mediu. „Trebuie să luăm toţi banii puşi la dispoziţie. Constanţa are nevoie de programe verzi”, a subliniat Ani Merlă. Programul va fi administrat de Innovation Norway, companie publică deţinută de Ministerul norvegian al Comerţului şi Industriei şi de Consiliile locale norvegiene. Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa pagina www.norwaygrants-greeninnovation.no. Toate documentele relevante pentru program se găsesc pe această pagină de Internet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii