Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 02 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilete de tratament balnear și de recuperare pentru pensionarii militari

ro

18 Nov, 2020 00:00 1252 Marime text
 
  • Pensionarii militari ar urma să primească bilete pentru tratamente de la casele de pensii
  • Aceștia vor avea un decont de 50% din totalul costului
  • Durata tratamentelor ar fi de 14 zile pe an
 
Guvernul României are pe masă un proiect de hotărâre lansat de instituţiile publice din sistemul naţional de apărare vizează includerea şi a pensionarilor militari în categoria de persoane care pot primi biletele de tratament balnear şi de recuperare, urmând ca acestea să fie decontate de casele de pensii din județele României.
 
Proiectul propune reglementări pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear şi de recuperare care se acordă în sistemul pensiilor militare de stat, durata tratamentului balnear şi de recuperare, condiţiile şi modul de acordare, modalitatea de atribuire a biletelor către beneficiari, precum şi modul de decontare a acestora.
 
Astfel, se propune stabilirea unui număr de bilete de tratament care să reprezinte 5% din numărul pensionarilor aflaţi în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent.
 
Durata maximă a unui bilet de tratament balnear şi de recuperare ar urma să fie de 14 zile, iar tariful maxim pentru biletele de tratament ar urma să fie de până la 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat din anul în care se acordă biletele.
 
Biletele de tratament vor putea fi folosite în staţiunile turistice de interes naţional şi local, dar şi în staţiunile balneare şi balneoclimatice din ţară.
 
În lista de instituţii în care se pot efectua tratamente ar urma să fie inclus şi Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.
 
Pentru aceste bilete de tratament ar urma să poată aplica pensionarii militari cu pensie de invaliditate, pentru limită de vârstă, pensionat anticipat sau cu pensie anticipată parţială.
 
Proiectul iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi de Serviciul Român de Informaţii a fost transmis către Consiliul Economic şi Social pentru avizare.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii