Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalie pentru inscrierea in clasa intai, pana pe 1 mai

ro

10 Feb, 2009 03:21 1167 Marime text
Pe 12 februarie, pe site-ul şi la avizierul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa va fi afişat calendarul de înscriere în clasa I, realizat de fiecare unitate de învăţământ. Informaţiile vor fi actualizate săptămânal.

Directorii unităţilor de învăţământ au trimis abia ieri Inspectoratului Şcolar, calendarul de înscrieri. Chiar şi aşa, ca în fiecare an, părinţii au încercat să le asigure copiilor un loc într-o şcoală de elită încă de la începutul anului. Printr-o notificare, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a cerut inspectoratelor judeţene să-i informeze pe părinţi că îşi pot înscrie copiii până la data de 1 mai. Reprezentanţii ministerului şi-au justificat decizia prin faptul că vrea să se ştie din timp care este numărul de copii care vor deveni elevi în 2009. La înscrierile pentru anul şcolar 2009-2010, şcolile trebuie să ţină cont de o serie de criterii. Astfel, prioritate vor avea copiii cu domiciliul în zona arondată, cei ai căror fraţi sunt elevi ai şcolii unde părintele vrea să-l înscrie, copiii ai căror părinţi au un loc de muncă în zona arondată, copiii ai căror bunici au domiciliul în vecinătate şcolii şi cei care sunt copii ai cadrelor didactice sau ai angajaţilor unităţii de învăţământ respective. Părinţii mai trebuie să ştie că, potrivit Legii nr. 268/13 iunie 2003 pentru modificarea şi completarea Legii Învăţământului, în clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar. Mai pot fi înscrişi şi cei care împlinesc 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă sunt dezvoltaţi psihosomatic corespunzător. Legea prevede că, la solicitarea părinţilor, copiii pot începe şcoala şi la vârsta de 7 ani.

8.000 de boboci

Pentru anul şcolar 2008-2009 s-au format 351 de clase de boboci, care au cuprins 7.311 elevi. Conform proiectului de plan de şcolarizare trimis Ministerului Educaţiei, pentru anul şcolar care va începe în toamna acestui an, ISJ a propus formarea a 370 de clase care să cuprindă aproximativ 8.000 de elevi. „În cazul în care vor fi solicitări, locurile se vor suplimenta", a declarat Mariana Neacşu, purtător de cuvânt al ISJ Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii