Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:11 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi e Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

06 Jun, 2019 00:00 1490 Marime text
La 40 de zile după Înviere, ortodocşii şi catolicii sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului. Numită şi Ispas, Înălţarea este celebrată de fiecare dată în joia din a şasea săptămână după Paşte, când Iisus Hristos s-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în prezenţa apostolilor săi. În această zi, în anumite zone se ţin Moşii de Ispas: casele şi mormintele sunt împodobite cu crengi de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leuştean. Tot azi se fac şi pomeni pentru morţi. E ultima zi în care se mai pot înroşi ouă. Azi, credincioşii se salută cu „Hristos s-a Înălţat!/Adevărat s-a Înălţat!“.
 
Echipa Arimex Comexim 2000 SRL, cea care se îngrijeşte de hrana de zi cu zi a pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, secţiile de la Agigea, Eforie, Palazu, Dermato-Venerice, de la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi de la Spitalul CFR, nu a uitat de marea sărbătoare de azi, Înălţarea Domnului, şi a pregătit un meniu de zile mari.
 
Pentru micul dejun, pacienţii primesc ceai Lipton cu lămâie, unt, ou roşu, caş proaspăt de vacă, caşcaval de vacă, brânză topită cu şuncă, gem de caise, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural şi Jogobella drink cu vişine.
 
Pentru masa de prânz, angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit supă de curcan cu ţăieţei, supă de legume cu fidea, piept de pui la tavă cu piure de cartofi, iahnie de fasole cu cârnaţi ţărăneşti, cartofi cu rozmarin la cuptor şi cu brânză de vaci, salată de varză albă cu morcov şi lămâie, salată de castraveţi muraţi, salată de castraveţi proaspeţi, salată de ardei kapia copţi, iar la desert - mere coapte, mere, pandişpan.
 
Cina este compusă din ceai Lipton cu lămâie, mâncare de cartofi cu carne de curcan, piept de pui la cuptor şi cartofi gratinaţi cu brânză de vaci, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, salată de castraveţi natur. La desert, sunt serviţi cu cozonac cu nucă, cacao, rahat, stafide şi biscuiţi.
 
„Cu speranţă de îmbunătăţire şi înnoire spirituală a vieţii, de îmbogăţire în fapte bune, în lumina şi pacea acestei sărbători, când Dumnezeu coboară în sufletul omului, iar sufletul urcă la Dumnezeu, cu pioşenie, înălţăm lampioane de rugi, pentru sănătatea, succesul, pacea şi mântuirea tuturor pacienţilor internaţi şi a tuturor semenilor noştri. Mulţumim echipelor Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Smithfield Prod SRL şi Delaco Distribution SRL pentru grija şi sprijinul permanente acordate în îmbunătăţirea meniurilor pacienţilor internaţi“, a declarat Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii