Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem sau nu curcan toxic în judeţ? Dar mici cu carne de cal? Alo! Prefectura, DSV, OPC, etc. Nu hibernaţi pe bani publici

ro

15 Mar, 2013 00:00 4758 Marime text
Miercuri, primul ministru Victor Ponta cerea demiterea conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din cauza scandalul cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotic. Ieri, la un supermarket  din capitală au fost descoperiţi mici făcuţi din carne de cal. Ce să faci? Dorinţa unora de a se îmbogăţi cade greu la stomacul amatorilor de mici. Pofticioşilor nici nu le trece însă prin minte că micii din farfurie sunt din carne de cal, sacrificat cine ştie pe unde. Şi uite-aşa mâncăm carne de cal, bem lapte intoxicat aflatoxină, iar la desert servim fructele şi legumele pline de pesticide.
Şi în tot acest timp, instituţiile locale din Constanţa (Prefectura, Direcţia  Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor) nu reacţionezează. Nu iese nimeni în faţă să le spună constănţenilor că nu-i paşte nici un pericol. Că pot consuma fără nici o grijă carne de curcan. Dar tăcere! Aceeaşi ca şi atunci când România vuia de scandalul cărnii de cal şi a laptelui contaminat cu aflatoxină. Dar nici miercuri, nici joi nicio instituţie publică locală nu ne-a spus: curcanii toxici nu sunt din judeţul Constanţa, nu au pătruns în pieţele din Constanţa, nu au fost cumpăraţi de nimeni din magazinele din Constanţa? Nici despre carnea de mici nu ne-spus nimeni nimic: este de cal prin magazinele din Constanţa, nu este. Reamintim că după ce carnea de cal a fost vândută ca fiind de vită, laptele a fost contaminat cu aflatoxină, iar fructele şi legumele sunt pline de pesticide, s-a descoperit şi carne de piept de curcan toxică dar şi mici cu carne de cal. Carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în magazinele din Germania de la o fermă din România în acest sens fiind trimisă şi o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă. Aşteptăm din nou. Până mâine. Apoi le vom pune din nou aceleaşi întrebări. Poate doar aşa vom responsabiliza autorităţile şi le vom aminti că sunt în slujba cetăţenilor, care plătesc taxe, impozite şi câte şi mai câte ale obligaţii băneşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii