Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem curcanul toxic în judeţul Constanţa? De ce nu ies instituţiile statului să clarifice situaţia

ro

14 Mar, 2013 00:00 2379 Marime text
Un nou scandal alimentar! După ce carnea de cal a fost vândută ca fiind de vită, laptele a fost contaminat cu aflatoxină, iar fructele şi legumele sunt pline de pesticide, acum s-a descoperit şi carne de piept de curcan toxică.
 

Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în magazinele din Germania de la o fermă din România în acest sens fiind trimisă şi o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă. Aşa a anunţat, miercuri, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu. Acesta a spus că după finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic şi de la ce fermă provine. El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare. Mănăstireanu a mai adăugat că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile s-ar putea anunţa rezultatele testelor şi verificărilor făcute.
 
Ce spun autorităţile de la Constanţa
 
La Constanţa este linişte din cauza nepăsării. Nicio instituţie a statului nu iese să spună ceva.
Nici Prefectura, nici Direcţia de Sănătate Publică, nici Direcţia Sanitar-Veterinară Constanţa, nici Protecţia Consumatorului. Cine îi mişcă pe cei din fruntea acestor instituţii din starea de nealertă perpetuă în care se află.
Este situaţia una liniştitoare?
De ce nu iese nicio instituţie să ne spună: curcanii toxici nu sunt din judeţul Constanţa, nu au pătruns în pieţele din Constanţa, nu au fost cumpăraţi de nimeni din magazinele din Constanţa?
Aşteptăm până mâine şi vom pune din nou aceleaşi întrebări. Până la clarificarea situaţiei. Şi până vom responsabiliza autorităţile că sunt în slujba cetăţenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii